Στο Εφετείο η υπόθεση της δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη

Η συγκλονιστική ιστορία της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, τον Οκτώβριο του 2017 στο Β’ Νεκροταφείο της Αθήνας, αναβιώνει σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.
Στο εδώλιο κάθεται ο… 61χρονος ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε δυο φορές ισόβια για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας.
Η άτυχη κοπέλα δέχτηκε 14 μαχαιριές μέσα στο νεκροταφείο την ώρα που θρηνούσε την απώλεια ενός φίλου της. Αρχικά, ο 61χρονος ισχυρίστηκε πως πρόθεση του ήταν να κλέψει την Δώρα και για το λόγο αυτό την απείλησε με μαχαίρι. Η γυναίκα φαίνεται πως αντιστάθηκε και ο κατηγορούμενος αφού την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου της έκλεψε την τσάντα και στην συνέχεια πούλησε το κινητό της στο κέντρο της Αθήνας για 20 ευρώ.
Οι ισχυρισμοί του 61χρονου
Οι ισχυρισμοί του 61χρονου , ωστόσο, άλλαξαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης όταν σε υπόμνημα του έκανε λόγο για ηθικούς αυτουργούς πίσω από τη δολοφονία της νεαρής γυναίκας κατονομάζοντας μάλιστα και έναν δικηγόρο ο οποίος, όπως ανέφερε, του πρότεινε 30.000 ευρώ για να την τραυματίσει επειδή χειρίζονταν κάποια υπόθεση στην Εφορία.
Από την έρευνα που ακολούθησε δεν προέκυψε ότι στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί σε δίκη μόνο ο 61χρονος ο οποίος καταδικάστηκε και ως ο δολοφόνος της.
Από την επεισοδιακή ακροαματική διαδικασία αναδείχτηκε ο αγώνας επιβίωσης της άτυχης Δώρας που εργαζόταν και στήριζε την οικογένεια της ξεχρεώνοντας ακόμη και χρέη που δεν ήταν δικά της.
«Είχε πολλά φορτία στην πλάτη της. Είχε πικρία από την οικογένεια. Δεν φρόντισε και ο πατέρας να την προστατεύσει», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας του πρωτόδικου δικαστηρίου και κάλεσε τον κατηγορούμενο να πει την αλήθεια, λέγοντας: «Χάλασε τη ζωή του, τη ζωή μιας κοπέλας και της οικογένειας. Αν βρει το δρόμο για την αλήθεια ας κοιτάξει τον Θεό και ας την πει»

Σχετικά