Συνάντηση Γεωργίου με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών

Σήμερα, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λιβαδειά,  ο Πρόεδρος  του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.) κ. Δημήτριος Κόντης, Διευθυντής Ψυχιατρικής ΨΝΑ,  συνοδευόμενος από τον κ. Χρήστο Μπακούρο, Οικονομολόγο, Μέλος του Δ.Σ. του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. και τον κ. Κωνσταντίνο Μπούσουλα, Ψυχολόγο, Αναπληρωτή Συντονιστή  Επιστημονικού Έργου, Υπεύθυνο Αποκαταστασιακών Δομών του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. 

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στον κ. Κόντη ότι οι σημερινές τρεις μονάδες «ΑΙΑΣ», «ΔΙΑΣ» και ΜΟΛ του ΕΚΕΨΥΕ είναι αποτέλεσμα της Μονάδας Οικοτροφείου Λεβαδείας, που ίδρυσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ως Ποιμενάρχης της Βοιωτικής Εκκλησίας το 1990 με δεκαεπτά τροφίμους, που προσέλαβε από το Ίδρυμα της Λέρου και για δεκαπέντε χρόνια λειτούργησε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και η Ιερά Μονή Οσίου Λουκά δημιουργώντας έτσι το πρώτο Εκκλησιαστικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής, καλλιεργώντας την ευαισθησία των κατοίκων της πόλης και της επαρχίας Λεβαδείας να αποδεχθούν και να στηρίξουν τους συνανθρώπους μας του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε  κάτι που ιδιαίτερα υπάρχει και συγκινεί και στις μέρες μας.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι είναι κοντά στους ανθρώπους που φιλοξενούνται στη Δομή Ψυχικής Υγείας Λιβαδειάς (τη Μονάδα Οικοτροφείου Λιβαδειάς, τα Οικοτροφεία «Δίας» και «Αίας» και τη Μονάδα Ενηλίκων/Παιδιών Λαφυστίου), ότι θα είναι αρωγός στο έργο της Δομής Ψυχικής Υγείας Λιβαδειάς του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. και ευχήθηκε στον κ. Κόντη και τους συνεργάτες του καλή δύναμη στο έργο τους.

Σχετικά