Γιώτα Πούλου:Οι αγρότισσες παραμένουν αόρατες για την κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Η σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα για τη Γυναίκα της Υπαίθρου» είναι η αφορμή ώστε να αναδειχτούν και να διεκδικηθούν λύσεις στα διαχρονικά προβλήματα ανισότητας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες αγρότισσες, οι ηρωϊδες της ελληνικής υπαίθρου, που προσφέρουν στην οικονομία με συνεχή, επίπονη, αλλά συχνά αδήλωτη εργασία!

Η Ελληνίδα αγρότισσα έχει ένα μικρό ή και μηδενικό προσωπικό εισόδημα, ενώ λαμβάνει λιγότερες εργασιακές διευκολύνσεις και κρατικές παροχές συγκριτικά με τις εργαζόμενες γυναίκες σε άλλους τομείς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε τους αγρότες στον ενιαίο φορέα ασφάλισης, διασφαλίζοντας ως ελάχιστη εθνική σύνταξη τα 360 ευρώ και την ανταποδοτικότητα στα ασφάλιστρά τους για την επιπλέον αύξησή της. Ταυτόχρονα στήριξε τις γυναίκες της υπαίθρου, με το χρηματικό βοήθημα των 1.000 ευρώ σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των γυναικείων συνεταιρισμών και της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Η πράσινη αγροτική ανάπτυξη, η αειφορία και η καινοτομία είναι πεδία που οι γυναίκες αγρότισσες μπορούν να ασχοληθούν και να διακριθούν. Ωστόσο αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες συμμετοχής σε αναπτυξιακά προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς και στην εκπαίδευση και επιμόρφωση για τη βιώσιμη αγροτική παραγωγή!

Στηρίζουμε τις αγρότισσες στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους!  

Γιώτα Πούλου

Σχετικά