Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Παπανδρέου

Περίπου στις 20:00 αναμένενται η ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Οι φήμες που ήθελαν τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργο Παπανδρέου να μπαίνει στην «κούρσα» της διαδοχής του Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής επιβεβαιώνονται και έτσι θα είναι ο 7ος υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Επικοινωνία με τη Φώφη Γεννηματά

Γυρνώντας από την Κωνσταντινούπολη, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε σύσκεψη με άμεσους συνεργάτες του στο Ίδρυμα «Γεώργιος Παπανδρέου». Έπειτα φέρεται να επικοινώνησε με τη Φώφη Γεννηματά που παραμένει νοσηλευόμενη στον «Ευαγγελισμό» για να της ανακοινώσει την απόφασή του. Εκείνη του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» όπως άλλωστε έχει κάνει και με τους ΄έξι άλλους υποψήφιους. 

Πότε θα γίνουν οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Οι εκλογές για το νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να γίνουν σε δύο γύρους τον Δεκέμβριο. Οι έξι υποψήφιοι μέχρι στιγμής εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου είναι οι Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χάρης Καστανίδης, Παύλος Χρηστίδης και ο Παύλος Γερουλάνος

Πρωθυπουργός για μόνο δύο χρόνια

Αν ο Γιώργος Παπανδρέου εκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, θα γίνει ο μοναδικός που έχει υπάρξει πρόεδρος σε τρία διαφορετικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ, ΚΙΝΑΛ), ενώ θα είναι και ο μοναδικός που μετά το τέλος της πρωθυπουργίας του, θα έχει επιστρέψει στην… ενεργό πολιτική και διεκδικήσει εκ νέου ηγεσία κόμματος. 

Ο πρώην πρωθυπουργός, εκτός από τα 2 χρόνια που πέρασε στην πρωθυπουργία της χώρας, την οποία και παρέδωσε στον Λουκά Παπαδήμο, έχει υπάρξει παλιότερα υπουργός Εξωτερικών αλλά και Παιδείας, υφυπουργός Πολιτισμού και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. 

Σχετικά