Απειλές της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο: Απάντηση στο πεδίο αν παραβιαστεί η υφαλοκρηπίδα μας

«Τραβάει στο σχοινί» η Άγκυρα, με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να απειλεί την Κύπρο με απάντηση στο πεδίο, εφόσον προχωρήσει σε γεωτρήσεις και ταυτόχρονα κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο για προκλητικές ενέργειες.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκί τόσο «η Ελλάδα όσο και οι Ελληνοκύπριοι προχωρούν σε κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Οι προσπάθειες αποστολής ερευνητικών πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας στη Μεσόγειο συνεχίζονται», τόνισε και προειδοποίησε ότι «η Τουρκία θα απαντήσει στις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και μέσω του διαλόγου. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ παραβίαση των δικαιωμάτων μας».

Απαντώντας στις ανακοινώσεις της Κύπρου για γεωτρήσεις τον Νοέμβριο σημείωσε ότι «αν αυτό συμβεί, φυσικά θα απαντήσουμε, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Το λέω ξεκάθαρα. Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις αναγκαίες απαντήσεις σε τέτοιες προκλήσεις. Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρός μας έχει προτείνει ίσο διαμοιρασμό των αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Με πληροφορίες από: Anadolu

Σχετικά