Μεγάλη νίκη του Λεβαδειακού στο 6ο λεπτό τον καθυστερήσεων!!

Συγκλονιστικό φινάλε είχε ο αγώνας για την Ε’ φάση του κυπέλλου Ελλάδας 2021-2022 που έγινε σήμερα (Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, «ανήμερα» της γιορτής του Αγίου Δημητρίου), στο γήπεδο του δημοτικού σταδίου της Λιβαδειάς (“Λάμπρος Κατσώνης”), ανάμεσα στον Λεβαδειακό και στον Αστέρα Τρίπολης.

Μετά από ένα μέτριο, σε γενικές γραμμές, παιχνίδι στο οποίο ο Λεβαδειακός έδειξε ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη και έψαξε για το γκολ – είχε την κορυφαία φάση με την κεφαλιά στο δοκάρι του Πολέτο στο 22’ – στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων και σε φάουλ που είχαν κερδίσει οι «πράσινοι» από τα αριστερά, η εκτέλεση του Βήχου με το δεξί ήταν πάρα πολύ καλή και ο Νίκας μέσα στην μικρή περιοχή βρήκε την μπάλα όσο έπρεπε με το κεφάλι για να τη στείλει στα δίχτυα και έτσι να πετύχει το «χρυσό» γκολ που έδωσε τη νίκη στον Λεβαδειακό και την σπουδαία πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Γιάννης Ταουσιάνης σε αυτό το σημαντικό αγώνα για τον Λεβαδειακό ξεκίνησε τον Στογιάνοβιτς στο τέρμα και σε διάταξη «4-2-3-1» τους (από δεξιά προς τα αριστερά): Τσάπρας, Λιάγκας, Τζημόπουλος, Βήχος – Μεχία, Χάμοντ –  Νίλι, Νίκας, Βρακάς –  Πολέτο.

Στον πάγκο: Αγγελόπουλος  –  Μπαχανάκ, Μουτίνιο, Αλμπάνης, Βλάχος, Δούμτσιος, Λινάρδος, Μανιώτης και Παναγιώτου.

Ο Μίλαν Ράσταβατς (Milan Rastavac), από την πλευρά του, για την ομάδα της Π.Α.Ε. «Α.Γ.Σ. “Αστέρας” Τρίπολης» ξεκίνησε τον 1.Παπαδόπουλο στο τέρμα και σε διάταξη «4-3-3» τους (από δεξιά προς τα αριστερά): 2.Γκαρθία, 18.Ατιένζα, 45.Χριστόπουλος, 3.Τασουλής στην άμυνα, 6.Βαλιέντε, 8.Μουνάφο, 20.Γκόμεζ στην μεσαία γραμμή, 21.Αλι Μπάμπα, 27.Σόνι, 23.Ριέρα στην επίθεση.

Στον πάγκο: 33. Σγουρής  –  40.Σίτο, 9.Μπαράλες,17.Ιγκλέσιας, 24.Κανελλόπουλος, 29.Αλβαρέζ, 42.Αντζουλάς, 14.Σανταφέ, 44.Ντάικο.

Διαιτητές

Διαιτητής ήταν ο Βαγγέλης Μανούχος από την Ε.Π.Σ. Αργολίδας

Βοηθοί διαιτητές ο Θανάσης Κόλλιας από την Ε.Π.Σ. Ηπείρου (Ιωαννίνων) και ο Κωνσταντίνος Ψαρρής από την Ε.Π.Σ. Ζακύνθου

Αναπληρωματικός διαιτητής ο Σπύρος Νικολάου από την Ε.Π.Σ. Αθηνών

Παρατηρητής διαιτησίας ο Βασίλης Τεροβίτσας από την Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας.

Το φιλμ του ματς

6’ Η κίνηση από τον Νίκα, από δεξιά, έκανε και τη σέντρα, η μπάλα πέρασε παράλληλα.

10’ Η σέντρα από τον Βήχο από αριστερά, ο Χριστόπουλος στο ύψος της μικρής περιοχής έδιωξε σε κόρνερ.

12’ Ο Βήχος μετά από ωραία κίνηση έδωσε αριστερά στον Βρακά, αυτός λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά, κινήθηκε παράλληλα με το τέρμα, έπιασε και το ωραίο διαγώνιο, σουτ, ο Παπαδόπουλος σε ετοιμότητα, με υπερένταση έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε.

22’ Δοκάρι για τονΛεβαδειακό: Φάουλ που είχαν κερδίσει οι πράσινοι από αριστερά, το εκτέλεσε με το δεξί ο Βρακάς, ο Πολέτο στο πρώτο δοκάρι έπιασε την γυριστή, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια ο Τσάπρας έκανε το σουτ, δεν ήταν καλό, η μπάλα παράλληλα με το τέρμα.

26’ Πολύ ωραία κίνηση από τον Χάμοντ, λίγο έξω από την περιοχή έδωσε στον Βρακά, αυτός έβγαλε αμέσως την σκαφτή, κάθετη πάσα μέσα στην περιοχή στον Νίκα, ο οποίος, όμως, υποδείχθηκε σε θέση οφ-σάιντ.

29’ Φάουλ που είχε κερδίσει ο Λεβαδειακός λίγο κάτω από το κέντρο και αριστερά το εκτέλεσε ο Βρακάς, ο διαιτητής σφύριξε φάουλ του Νίκα μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

31’ Ο Νίκας πήρε την μπάλα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής των φιλοξενούμενων και αριστερά, προχώρησε, έπιασε και το συρτό σουτ, ο Παπαδόπουλος χωρίς να ανησυχήσει μπλόκαρε την μπάλα στη δεξιά του γωνία.

43’ Κόρνερ για τον Λεβαδειακό από δεξιά, την εκτέλεση ο Βήχος, ο Παπαδόπουλος δύσκολα μπλόκαρε την μπάλα στο «Γ», στο πρώτο δοκάρι.

44’ Κίτρινη κάρτα στον Τσάπρα καθώς παρεμπόδισε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

45’ Ωραίο γύρισμα της μπάλας από αριστερά, μέσα στην περιοχή ο Πολέτο με το τακουνάκι γύρισε την μπάλα στον άξονα, έξω από την περιοχή στον Βρακά, αυτός έπιασε το δυνατό σουτ, η μπάλα μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου.

45’ Χωρίς να κρατήσει καθόλου καθυστερήσεις ο διαιτητής σφύριξε την λήξη του α’ μέρους.

46’ Με μια αλλαγή ξεκίνησε το β’ μέρος ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Μίλαν Ράσταβατς κράτησε στα αποδυτήρια τον Μουνάφο και στη θέση του πέρασε τον Ιγκλέσιας.

54’ Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Ταουσιάνης τράβηξε έξω τον Τσάπρα και στην θέση του πέρασε τον Δούμτσιο. Και εσωτερικές αλλαγές από τον Ταουσιάνη με τον Νίλι να γυρίζει πίσω.

55’ Ο Αλι Μπάμπα έκαε ωραία κίνηση από τα δεξιά, συνέκλινε, μπήκε στην περιοχή, έκανε και το σουτ, οι αμυντικοί έβαλαν τις κόντρες και η μπάλα απομακρύνθηκε.

56’ Ωραία εκτέλεση, με δύναμη, από τον Βρακά φάουλ που είχε κερδίσει ο Λεβαδειακός αρκετά μέτρα από την περιοχή των φιλοξενούμενων αι αριστερά, ο Παπαδόπουλος δύσκολα έδιωξε σε κόρνερ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

58’ Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά των φιλοξενούμενων, οι αμυντικοί έδιωξαν, ο Νίκας κέρδισε το τζατζάρισμα με τον Ριέρα και ο Λεβαδειακός έβγαινε στην αντεπίθεση, δυο εναντίων δυο, αλλά ο διαιτητής σφύριξε φάουλ μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

63’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό! Ο Βήχος κινήθηκε γρήγορα και ωραία από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε και την παράλληλη πάσα – ξυραφιά, η μπάλα πέρασε παράλληλα με το τέρμα, δεν βρέθηκε πόδι πράσινο να την σπρώξει προς το τέρμα, ο Χριστόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.

65’ Δεύτερη αλλαγή από τον Ρασταβατς για τον Αστέρα Τρίπολης. Εξω ο Κέβιν Σόνι, μέσα ο Χερόνιμο Μπαράλες.

70’ Τριπλή κίνηση από τον Ταουσιάνη! Εξω ο Τζημόπουλος, ο Χαμοντ και ο Πολέτο. Μέσα ο Μπαχανάκ, ο Λινάρδος και ο Μουτίνιο!

72’ Μετά από γέμισμα από δεξιά η μπάλα ήρθε από την άλλη πλευρά, μέσα στην περιοχή ο Μουτίνιο την γύρισε στον Βήχο, αυτός λίγα μέτρα από την περιοχή έκανε την ντρίμπλα, γύρισε, έκανε και το σουτ με το δεξί, η μπάλα πέρασε διαγώνια, άουτ.

75’ Ο Νίκας από τον άξονα έδωσε δεξιά στον Βρακά, αυτός μέσα στην περιοχή, αλλά πλάγια, δεξιά, δεν έκανε το σουτ, γύρισε την μπάλα στον Νίκα, πρόλαβαν οι αμυντικοί και έδιωξαν.

77’ Καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους! Ο Γκαρθία από δεξιά έκανε την σέντρα, ο Μπαράλες στην καρδιά της άμυνας, σηκώθηκε, έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα στα δίχτυα του Στογιάνοβιτς.

79’ Τρίτη αλλαγή από τον Ράσταβατς για τον Αστέρα Τρίπολης. Εξω ο Αντριάν Ριέρα, μέσα ο Σίτο.

84’ Διπλή αλλαγή από τον Ράσταβατς για τον Αστέρα Τρίπολης. Εξω ο Αλι Μπάμα ο οποίος είχε και πρόβλημα τραυματισμού και ο Τασουλής, μέσα ο Κανελλόπουλος και ο Αλβαρεζ.

88’ Πέμπτη αλλαγή από τον Ταουσιάνη για τον Λεβαδειακό. Εξω ο Βρακάς, μέσα ο Αλμπάνης.

88’ ΄Φάουλ στο ημικύκλιο, μισό μέτρο από την περιοχή του Λεβαδειακού έδωσε ο Μανούχος. Την ποινή εκτέλεσε ο Σίτο, η μπάλα δεξιά, μόλις πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.

90’ Πέντε (5’) θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90’+3’ Κίτρινη κάρτα στον Λινάρδο καθώς κλώτσησε την μπάλα ενώ είχε σφυρίξει ο διαιτητής.

90’+4’ Κίτρινη κάρτα στον Βαλιέντε για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Δούμτσιο.

90’+5’ Κίτρινη κάρτα στον Γκαρθία.

90’+5’ Φάουλ για τον Λεβαδειακό από πλάγια θέση, δεξιά.

90’+6’ Πολύ καλή εκτέλεση του φάουλ από τον Βήχο στην καρδιά της μικρής περιοχής, στο πρώτο δοκάρι ο Νίκας πήρε την κεφαλιά, βρήκε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να την στείλει στα δίχτυα και 1-0!

90’+6’ Λήξη στο ματς, χωρίς να γίνει ούτε η σέντρα, ο διαιτητής έδειξε σέντρα και αμέσως μετά σφύριξε την λήξη!

Σπουδαία νίκη για τον Λεβαδειακό και πρόκριση στην επόμενη (6η) φάση του κυπέλλου Ελλάδας με το γκολ – “buzzer beater” του Νίκα.

Σχετικά