Αντίο και… μαθηματικά είπε η Εθνική στο Μουντιάλ του 2022

Απούσα από ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση θα είναι η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το σημερινό δώρο της Γεωργίας, η οποία νίκησε τη Σουηδία, και να διατηρήσει ζωντανές τις μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση στο Μουντιάλ.
Το…ματς κρίθηκε μόλις στο 26ο λεπτό, όταν ο Σαράμπια ευστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Λαπόρτ, κάνοντας το 0-1, το οποίο παράμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Η ομάδα του Τζον Φαν’τ Σχιπ ξεκίνησε καλά το ματς, προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα δίνοντας μπάλα, αλλά όχι και ελεύθερους χώρους στους Ισπανούς. Προς στιγμή, μάλιστα, φάνηκε πως η εθνική θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη, όταν ο Μασούρας σκόραρε, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο παίκτης του Ολυμπιακού ήταν σε θέση οφσάιντ.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο διαιτητής έδειξε τη βούλα του πέναλτι έπειτα από μαρκάρισμα πάνω στον Λαπόρτ, με τον Σαράμπια να σκοράρει για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.  Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε πήραν τα ηνία του αγώνα και άγγιξαν το δεύτερο γκολ στο 36′ όταν ο Βλαχοδήμος απέκρουσε σου του Μοράτα με το 0-1 να παραμένει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να ελέγξουν απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα, οι αλλαγές του ομοσπονδιακού μας προπονητή δεν βοήθησαν ιδιαίτερα και κάπως έτσι η Ισπανία πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο, αφήνοντας εκτός Μουντιάλ την εθνική και μαθηματικά. 
ΕΛΛΑΔΑ (Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Γούτας, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Σιώπης, Μπουχαλάκης (78′ Πέλκας), Μάνταλος, Γιαννούλης (67′ Λημνιός), Μασούρας (46′ Τζόλης), Παυλίδης (46′ Δουβίκας).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Μαρτίνεθ (89′ Αθπιλικουέτα), Λαπόρτ, Γκαγιά, Γκάβι (65′ Μπουσκέτς), Ρόδρι, Κόκε, Ντε Τομάς (57′ Ροντρίγκο), Μοράτα (65′ Φορνάλ), Σαράμπια (57′ Όλμο).

Σχετικά