Στο πλευρό του Σερβετάλη ο Λαζόπουλος: Και εγώ δεν μπορώ να παίζω μόνο σε εμβολιασμένους

Σοβαρός προβληματισμός έχει ξεκινήσει στους καλλιτεχνικούς κύκλους μετά την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από τις παραστάσεις του θεατρικού έργου «Ρινόκερος» στο θέατρο Κιβωτός, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Ο Άρης Σερβετάλης δήλωσε πως αποχωρεί διότι δεν θέλει να νομιμοποιήσει τον διαχωρισμό εμβολιαμένων και ανεμβολίαστων αφού από τη Δευτέρα που μας πέρασε ισχύουν τα νέα μέτρα που επέβαλε η πολιτεία, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους θεαμάτων των ανεμβολίαστων πολιτών.

Αποχωρώντας ο Άρης Σερβετάλης δήλωσε πως «το θέατρο είναι για όλους».

Ένα 24ωρο αργότερα, ή ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου, με ανάρτησή της στο facebook έκανε λόγο για αδικία και για εγωιστική απόφαση αφού με αυτόν τον τρόπο δείχνει ο Άρης Σερβετάλης να μην υπολογίζει τους συναδέλφους του.

Αρνητικός έναντι των θέσεων του Άρη Σερβετάλη εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έκανε λόγο για συναδέλφους οι οποίοι θα χάσουν τη δουλειά τους επειδή το θεατρικό έργο «Ρινίκερος» κατεβαίνει λόγω της αποχώρησης του Άρη Σερβετάλη.

 Αντιθέτως όμως ο Λάκης Λαζόπουλος με ανάρτησή του στήριξε την απόφαση του Άρη Σερβετάλη αναφέροντας  τα εξής:

«Αγαπώ πάρα πολύ και εκτιμώ τον Άρη Σερβετάλη και ξέρουμε όλοι ότι κάνει μια επιτυχία. Το λέω γιατί είναι βασικό στην απόφασή του αυτή. Εγώ έχω κάνει αυτή τη δήλωση πολύ νωρίτερα. Κι εγώ δε μπορώ να παίζω μόνο για εμβολιασμένους θεατές! Μπορεί να το σεβαστώ αυτό το μέτρο, δηλαδή είμαι υπέρ αυτού του μέτρου, με την έννοια ότι όταν μπαίνουν στο λεωφορείο στην εκκλησία, στο κρεοπωλείο μπαίνουμε εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι μαζί, γιατί να μη συμβεί αυτό και στο θέατρο; Αυτά τα μέτρα που δεν είναι ακριβώς μέτρα δημιουργούν σύγχυση. Αν το μέτρο είναι κάθετο… αν υπάρχουν κάμπυλες κάποιος θα κρυφτεί στις καμπύλες».

Υπενθυμίζεται πως ο Άρης Σερβετάλης φέρεται από τους συναδέλφους του να έχει επιλέξει να μην εμβολιαστεί κατά του Covid-19

Σχετικά