Οι πολίτες αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσης και τους λογαριασμούς του ρεύματος, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθεί αδιάφορα!

 

Στη Βοιωτία, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αβοήθητα μια πρωτοφανή πανδημία ανατιμήσεων στα καταναλωτικά αγαθά, τα καύσιμα και την ενέργεια.  

Η κυβέρνηση που διέλυσε και ξεπούλησε τη ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα, γυρίζει τώρα την πλάτη στους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς για τους οποίους ευθύνεται η ίδια…

Τα νέα αφεντικά της ΔΕΗ, δηλαδή τα «κοράκια» των κερδοσκοπικών funds, θησαυρίζουν από την εκτόξευση της Ελλάδας στην πρώτη θέση της χονδρικής τιμής του ρεύματος, ενώ τα εισοδήματα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, των αγροτών, των εμπόρων και των επαγγελματιών συμπιέζονται από τις συνακόλουθες αυξήσεις στα κόστη παραγωγής!

Έστω και την τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να προλάβει την ανθρωπιστική κρίση που απειλεί την κοινωνία, εφαρμόζοντας άμεσα τα αποτελεσματικά και κοστολογημένα μέτρα που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:  

• Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ανεξαρτήτως επαγγέλματος.

• Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους δημόσιους υπαλλήλους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ.

• Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση των αγροτών και επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το πετρέλαιο κίνησης σε όλους.

• Επέκταση στο ανώτατο όριο μηνιαίων δόσεων στις 48 από 24 για βεβαιωμένες οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τα φορολογικά έτη 2020 και 2021, για όλους τους οφειλέτες.

• Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 93%, στο πετρέλαιο κίνησης κατά 20% και στη βενζίνη κατά 50%.

• Ελάφρυνση των πληγέντων από την πανδημία, με διαγραφή μέρους των οφειλών τους προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς.

Γιώτα Πούλου

Σχετικά