Έκλεισε το “υπουργείο Θεραπειών” στην Αράχωβα – Ψέκαζαν πολίτες με… σπρέι

Έκλεισε το “υπουργείο Θεραπειών” στην Αράχωβα.

Αυτή η νέα ομάδα αρνητών, που αυτοαποκαλούνται μέλη του παγκόσμιου κινήματος νομικής εμπιστοσύνης, σε συνεργασία με τους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” είχαν ανοίξει το μαγαζί, το “υπουργείο Θεραπείας”, μέσα στο οποίο έλεγαν ότι δεν υπάρχει κορονοϊός.

Με βάση βασιλικό νόμο της Αγγλίας, διενεργούσαν rapid test φτάνοντας στο σημείο να ψεκάζουν τους πολίτες με σπρέι. Επίσης, ισχυρίζονταν ότι είχαν βρει το εμβόλιο για τον κορονοϊό αλλά από την άλλη έλεγαν ότι δεν υπάρχει κορονοϊός.

Παράλληλα, πωλούσαν προϊόντα με τα οποία οι πολίτες μπορούσαν να πληρώσουν με πέτρες, βότσαλα και ενέργεια για να γλιτώσουν τους φόρους, όπως υποστήριζαν, ενώ σημείωναν ότι δεν υπάρχει ελληνικό κράτος.

Ο δήμαρχος της περιοχής έκανε την καταγγελία εγγράφως στην Αστυνομία, το πρωί, με αστυνομικούς να πηγαίνουν στο μαγαζί και να το σφραγίζουν. Οι δημοτικές Αρχές άλλωστε δεν είχαν αδειοδοτήσει το κατάστημα και ενημέρωσαν την Αστυνομία και το Υγειονομικό για τη δράση τους, καθώς πέρυσι έφθασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι βρήκαν το εμβόλιο κατά του Covid-19,

Μέλη των αυτοαποκαλούμενων εκπαιδεύονταν στα όπλα μαζί με έφεδρους στρατιωτικούς. Σε συνομιλίες που είχαν ανεβάσει οι ίδιοι στα social media ακούγονται να λένε:” Πραγματικά είναι ντροπή κι εγώ το λέω, μια κίνηση που γίνεται μέσω του στρατού να μπορέσουμε να εκπαιδευθούμε να βγαίνουν έτσι ύπουλα και να αποδομούν και να προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να αποτρέψουν τον κόσμο να έρθει να εκπαιδευθεί”.

Σε τέσσερα από τα μέλη των Θεματοφυλάκων του Συντάγματος ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για αντιποίηση αρχής, για παραβίαση περιοριστικών μέτρων, για μετάδοση μολυσματικών ασθενειών, για φθορά ξένης περιουσίας και παράνομη βιντεοσκόπηση και θα απολογηθούν την Τετάρτη.

Σημειώνεται πως η ιδιοκτήτρια του καταστήματος δήλωνε στην κάμερα του ΑΝΤ1: “Εμείς υπηρετούμε τη θεραπεία όλοι έχουμε την ικανότητα να υπηρετούμε τα δικά μας δικαιώματα, δεν χρειαζόμαστε πρωθυπουργό, δεν χρειαζόμαστε υπουργείο δικαιοσύνης, δεν χρειαζόμαστε υπουργείο εκπαίδευσης και οπωσδήποτε δεν χρειαζόμαστε υπουργείο Υγείας”.

Πριν από τα εμβόλια, διακινούσαν σκεύασμα που ισχυρίζονταν ότι θωράκιζε τον οργανισμό μας. Μάλιστα, παρείχαν και βεβαιώσεις, ώστε οι δικαιούχοι τους να έχουν πρόσβαση παντού χωρίς μάσκα, ενώ στο κατάστημα περνούσε μόνο το νόμισμα των “Θεματοφυλάκων του Συντάγματος”.

Σχετικά