Άδωνις: «Αντί να λέτε μπράβο, λέτε γιατί δεν κάνουμε καραντίνα. Δεν είστε ευχαριστημένοι με τίποτα»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως ακόμα και 50.000 κρούσματα να έχουμε, δεν χρειάζεται πανικός.

Μπορεί η μετάλλαξη Όμικρον να κάνει αισθητή την παρουσία της στην Ελλάδα και η κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα έχοντας παράλληλα προαναγγείλει και νέα που θα γίνουν γνωστά την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο ο Άδωνης Γεωργιάδης παρουσιάστηκε καθησυχαστικός στο Mega.

«Αυτός που έχει εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις και περιμένει την τρίτη είναι προστατευμένος. Δεν είναι μηδέν τα δύο προηγούμενα εμβόλια, έχει αντισώματα, έχει κυτταρική ανοσία. Μην μας πιάνει πανικός», δήλωσε, με την Ματίνα Παγώνη να συμπληρώνει πως και να νοσήσει κανείς με την τρίτη δόση, η μετάλλαξη Όμικρον έχει πιο απλά συμπτώματα από την Δέλτα, απλά είναι πιο μεταδοτική.

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως με την Όμικρον ελάχιστοι μπαίνουν στις ΜΕΘ: «Και 50.000 κρούσματα να έχουμε την ημέρα, δεν χρειάζεται πανικός».

«Δεν είστε ευχαριστημένοι»

Μάλιστα αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνουν οι ευρωπαϊκές χώρες σε σύγκριση με την Ελλάδα, τόνισε: «Είμαστε μια χώρα που έχουμε ανοιχτή την αγορά μας. Θα κάνουμε το ρεβεγιόν μας, θα δούμε τους φίλους μας, θα πάμε στα νυχτερινά κέντρα, θα διασκεδάσουμε και αντί να λέτε μπράβο ρε παιδιά, στην Ελλάδα περνάμε ωραία δεν είμαστε σαν τους άλλους που κάνουν καραντίνα, λέτε γιατί δεν κάνουμε καραντίνα. Μα δεν είστε ευχαριστημένοι με τίποτα».

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, η κυβέρνηση αφήνει την αγορά να κινηθεί αυτές τις μέρες και μετά θα μπει «φρένο» στην κινητοποίηση που φέρνουν οι γιορτές.

«Ανακοινώθηκαν χθες τα μέτρα για αυτές τις ημέρες. Την άλλη εβδομάδα θα συνέλθει εκ νέου η Επιτροπή για να δούμε εάν υπάρχει κάποια έκρηξη. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για την επόμενη εβδομάδα, πάλι ήπια. Με την αρχη του χρόνου θα έχουμε λίγα παραπάνω μέτρα, όχι lockdown, απλώς και μόνο για να μπει ένα φρένο».

«Η Επιτροπή εισηγείται, η κυβέρνηση αποφασίζει. Να δουλέψουμε καλά στις γιορτές, δεν χρειάζεται πανικός. Η Ελλάδα παραμένει με ανοιχτή οικονομία και αγορά. Με το πέρας των εορτών θα υπάρχει μία μικρή περίοδος για μάζεμα, για να μην ξεφύγει η κατάσταση», πρόσθεσε.

Αντέχει η τσέπη των πολιτών το PCR test;

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν δυσαρεστηθεί με τις τιμές των τεστ για κορονοϊό, ιδιαίτερα για το PCR test το οποίο φτάνει τα 60 ευρώ, ένα κόστος αρκετά βαρύ για τον Έλληνα πολίτη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η Ελλάδα έχει τις φθηνότερες τιμές στην Ευρώπη σχετικά με το PCR test, ενώ τα rapid και self test είναι σε πολύ καλό επίπεδο ασφάλειας και αξιοπιστίας.Ο υπουργός είναι κάθετος στο να διατίθενται δωρεάν τα rapid test στους εμβολιασμένους: «Αν η κυβέρνηση επιδοτήσει τα rapid test για όλο τον πληθυσμό ασταμάτητα και πάντα, είναι δισεκατομμύρια αυτά και θα χρεoκοπήσουμε και θα έχουμε μνημόνιο. Αυτό θέλετε;»,

Σχετικά