Ηχηρό μήνυμα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Να σπεύσουν όλοι να κάνουν το εμβόλιο

ieronimosB-livadeia

Έκκληση απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την ημέρα των Θεοφανείων για τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στη χώρα. Ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας κάλεσε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν.

Στο μήνυμά του μετά τη θεία λειτουργία για τη γιορτή των Θεοφανείων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλεί «να ακούσουμε τη φωνή της Πολιτείας και της Εκκλησίας» για να μπει τέλος στην πανδημία.

«Ήταν μία όμορφη λειτουργία, πανηγυρική, να ευχηθούμε όμως οι επόμενες γιορτές μας να είναι χωρίς αυτές τις δυσκολίες από πλευράς υγείας», επισήμανε και υπογράμμισε:

«Θα ήθελα ιδιαιτέρως να τονίσω, αυτή την ώρα, να ακούσουμε τη φωνή και της Πολιτείας και της Εκκλησίας κι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο, διότι αποδεικνύεται καθημερινώς ότι το εμβόλιο είναι το μόνο τείχος απέναντι σε αυτή τη αρρώστια. Αυτοί που αρρωσταίνουν σήμερα εάν έχουν εμβολιαστεί περνούν πιο εύκολα, ενώ εκείνοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο κατακλύζουν τα νοσοκομεία και σε λίγο θα έχουμε έκρηξη στο υγειονομικό πρόβλημα της χώρας. Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε, αυτή τη δύσκολη ώρα, την πανδημία και για να μπορέσουμε να πούμε ότι η σημερινή μέρα θα είναι η τελευταία που γιορτάζουμε με αυτό τον τρόπο», κατέληξε ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας.

Σχετικά