Θήβα: Απάτη με το εμβολιαστικό voucher των 150 ευρώ και λεία 16.000 ευρώ

Δύο περιπτώσεις απάτης απασχολούν τις αστυνομικές αρχές στη Βοιωτία μετά την καταγγελία ενός ιδιοκτήτη και ενός υπαλλήλου καφέ, στη Θήβα και σε διπλανό χωριό της.

Άγνωστος προσποιούμενος μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το υποψήφιο θύμα, υπάλληλο του λογιστικού του γραφείου, έπεισε αρχικά ιδιοκτήτη καφέ σε χωριό της Θήβας, να του δώσει τους κωδικούς του e-banking προκειμένου να του μεταφέρουν το επίδομα των 150 ευρώ που δικαιούται από την απόφασή του να εμβολιαστεί.

Δυστυχώς αργά το απόγευμα το θύμα της απάτης διαπίστωσε ότι όχι μόνο δεν είχαν μπει τα 150 ευρώ αλλά τμηματικά οι δράστες είχαν καταφέρει να του αποσπάσουν το ποσό των 13.000 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αντίστοιχο περιστατικό αναφέρθηκε και από υπάλληλο καφέ της Θήβας.

Η διαφορά ήταν ότι θύμα της απάτης έπεσε ο υπάλληλος του καταστήματος που είχε την ατυχία να σηκώσει το τηλέφωνο στον απατεώνα.

Πείστηκε από τον δήθεν υπάλληλο του λογιστικού γραφείου της επιχείρησης όπου εργάζεται δίνοντας τους αντίστοιχους τραπεζικούς ηλεκτρονικούς κωδικούς για να του κατατεθεί το επίδομα των 150 ευρώ και αντί να συμβεί αυτό διαπίστωσε ότι του έλειπαν οικονομίες ύψους 3.000 ευρώ.

Την υπόθεση ερευνά το τμήμα ασφάλειας Θήβας.

Πηγή :tvstar.gr

Σχετικά