Ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ σταματά μόλις 20 ετών

Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας οδήγησε τον ακραίο μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού, Σπύρο Τζαβίδα, στην απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 20 ετών. Ο νεαρός άσος, που εντάχθηκε στην Ακαδημία του «τριφυλλιού» σε ηλικία 12 ετών, υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του στις 27 Αυγούστου 2019 κι έκανε 4 συμμετοχές με την ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού.

Από το 2020 έπειτα από έναν κύκλο πολύ λεπτομερών εξετάσεων που έκανε, διαπιστώθηκε πως αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας που τον κράτησε εκτός για αρκετούς μήνες.

Επέστρεψε πέρσι, παίζοντας μάλιστα προς το φινάλε της σεζόν, ως δεξιός μπακ σε ματς του πρωταθλήματος, όμως μετά από νέες εξετάσεις που έκανε, οι γιατροί τον συμβούλεψαν να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Ο ίδιος «ζύγισε» για καιρό όλα τα δεδομένα και πριν από περίπου δύο μήνες αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο, συνεχίζοντας πλέον από το πόστο του σκάουτ σε ελληνικό γραφείο εκπροσώπησης ποδοσφαιριστών.

Σε ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα που «ανέβασε» στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, ο Σπύρος Τζαβίδας ευχαρίστησε τον Παναθηναϊκό και τον ιδιοκτήτη του Γιάννη Αλαφούζο για τη στήριξη στο πρόσωπό του, αλλά και τους προπονητές και παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια.

Αναλυτικά το μήνυμα του Σπύρου Τζαβίδα:
«Ήρθε η στιγμή που πραγματικά δεν περίμενα ποτέ να έρθει, μετά από 14 χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου να πρέπει να το αποχωριστώ, τουλάχιστον ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.
Έχει ήδη οριστικοποιηθεί η απόφαση για την απομάκρυνσή μου από τα γήπεδα του ποδοσφαίρου για ένα θέμα υγείας το οποίο, εκτός αγωνιστικού χώρου, δεν με επηρεάζει αρνητικά. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε λεπτομέρειες, το μόνο που θα ήθελα είναι να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό και τον πρόεδρό του κύριο Αλαφούζο για την εμπιστοσύνη, την πίστη και την στήριξη που μου έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια, όλους τους προπονητές και τους γυμναστές μου, τους φιλάθλους, το staff της ομάδας έναν προς έναν που ήταν πάντα δίπλα μας, και, κυρίως, όλους τους συμπαίκτες μου, χάρη στους οποίους έζησα και έμαθα τόσα πολλά!
Με χαρά και πολύ όρεξη θα μείνω στο χώρο του ποδοσφαίρου από ένα άλλο πόστο προσπαθώντας να μεταφέρω ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ότι καθημερινά πρέπει να δουλεύουμε να μην απογοητευόμαστε και να κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε τα όνειρα μας..
Είμαι ευγνώμων που έζησα αυτό το ταξίδι, έτοιμος και δυνατός για νεες περιπέτειες.
Ευχαριστώ για όλα!!!».

Σχετικά