Τζώρτζης Μονογυιός: Έτρεχε την Ferrari με περισσότερα από 120 χλμ – Οι ομοιότητες με το τροχαίο του Mad Clip και η τραγωδία του 2001 (εικόνες, βίντεο)

Στοιχεία φωτιά έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το τροχαίο δυστύχημα με τη Ferrari στη Βούλα, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 45χρονος Τζώρτζης Μονογυός, αδελφός της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Μονογυιού.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το τμήμα Τροχαίας Ελληνικού ο Τζώρτζης Μονογυιός οδηγούσε στα…. κόκκινα, με τη Ferrari να έχει αναπτύξει ταχύητητα άνω των 120 χιλιομέτρων. Επιπλέον από την έρευνα προκύπτει ότι δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος προτού συμβεί η μοιραία για τη ζωή του 45χρονου Τζώρτζη Μονογυιού σύγκρουση στην πινακίδα της περιφέρειας και στη συνέχεια πάνω σε δέντρο

Επίσης, όλα δείχνουν ότι το σενάριο για εμπλοκή άλλου οχήματος ή πεζού που με κάποιο τρόπο μπορεί να προκάλεσαν την εκτροπή του οχήματος δεν ευσταθεί, καθώς από το υλικό που έχει συλλεχθεί δεν προκύπτει ανάλογα στοιχεία, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Πηγές της Τροχαίας ανέφεραν επί του θέματος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα εξής: «Η πρώτη εικόνα που έχουμε δείχνει ότι δεν εμπλέκεται άλλο αυτοκίνητο στο χθεσινό δυστύχημα στη Βούλα, όπου έχασε τη ζωή του ο οδηγός και τραυματίστηκε η σύζυγός του. Συγκεντρώνουμε βίντεο από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της περιοχής, ενώ έχουμε αναθέσει σε ειδικό πραγματογνώμονα να συντάξει πόρισμα».

Όπως έγινε γνωστό, αυτή ήταν η πρώτη βόλτα που έκανε με το πολυτελές αυτοκίνητο ο άτυχος οδηγός, η σορός του οποίου βρίσκεται στο Ασκληπιείο της Βούλας. Όσον αφορά τη σύζυγό του, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά, ευτυχώς, εκτός κινδύνου στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Οι τελευταίες στιγμές του Τζώρτζη Μονογυιού με τη Ferrari

Νωρίτερα, σήμερα Παρασκευή, είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο που δείχνει ότι ο Τζώρτζης Μονογυιός κινούνταν κανονικά στη  Λεωφόρο Καραμανλή, λίγο πριν το μοιραίο, έρχεται στο φως.

Η ταχύτητα του οχήματος που φαίνεται στην κάτω δεξιά πλευρά, δεν είναι μεγάλη και δια γυμνού οφθαλμού, αντίστοιχη εκείνης των άλλων οχημάτων.

ΤΡΟΧΑΙΟ 3

Το οπτικό υλικό προέρχεται από κάμερα καταστήματος σε απόσταση 500 μέτρων περίπου  από το σημείο του συμβάντος. Αυτό σημαίνει ή ότι ο οδηγός συνάντησε αιφνιδίως μπροστά του κάποιο εμπόδιο που θέλησε να αποφύγει ή ότι δεν κατάφερε να ελέγξει την αλλαγή πορείας του οχήματος του, αφού σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες στο  οδόστρωμα δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος.

Η Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού εμφανίζεται περίπου στο 8ο δευτερόλεπτο του βίντεο στα δεξιά του δρόμου. Όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας, το αμάξι κινείται με ταχύτητα τέτοια που να ξεπεράσει τα υπόλοιπα αμάξια στο δρόμο, χωρίς όμως να μπορεί να χαρακτηριστεί ιλιγγιώδης και μάλιστα σε έναν σχεδόν άδειο δρόμο.

«Καρμπόν με το τροχαίο όπου σκοτώθηκε ο Mad Clip»

Ο εμπειρογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς χαρακτηρίζει το σοκαριστικό τροχαίο «καρμπόν» με εκείνο όπου σκοτώθηκε ο Mad Clip

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του κ. Μαδιά:

  • O Mad Clip είχε χάσει τη ζωή του στον ίδιο δρόμο και μάλιστα πολύ κοντά στο νέο δυστύχημα.
  • Η φορά και η κατεύθυνση της εκτροπής είναι πανομοιότυπες. Απλώς αλλάζει η κατεύθυνση του οχήματος.
  • Και τα δύο αυτοκίνητα έπεσαν πάνω σε δέντρο.
  • Και τα δύο αυτοκίνητα κατά την πρόσκρουση πήραν φωτιά
  • Και τα δύο αυτοκίνητα είχαν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα
  • Και στα δύο τροχαία δεν εμπλέκεται άλλο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Τροχαία.

Σχετικά με τη φωτιά, ο εμπειρογνώμονας τόνισε ότι «υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες ειδικά σε τέτοια αυτοκίνητα και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό που επεμβαίνουν πάνω σε όλα τα συστήματα που είναι επικίνδυνο να πάρει φωτιά τόσο το καύσιμο, όσο και τα πιο ζεστά σημεία του κινητήρα. Εδώ πήρε αμέσως φωτιά. Και θα διερευνηθεί εάν τα αίτια θανάτου του οδηγού είναι από την πρόσκρουση του οχήματος ή από τη φωτιά».

Πάντως ο κ. Μαδιάς με εμπειρία ετών σε τροχαία δυστυχήματα, τονίζει ότι «δεν έπρεπε να πάρει φωτιά το αυτοκίνητο με τέτοια ευκολία».

ΤΡΟΧΑΙΟ 4

Αναφερόμενος στην ταχύτητα που μπορεί να είχε το αυτοκίνητο, ο κ. Μαδιάς υποστήριξε ότι «θυμάστε την υπόθεση με τον Mad Clip που μιλούσαν για ιλιγγιώδη ταχύτητα; 135 χλμ. ήταν η ταχύτητα εκτροπής και η ταχύτητα πρόσκρουσης 85 χλμ. Αυτές οι προσκρούσεις που δεν έχουν μεγάλες επιφάνειες, όπως σε κορμούς δέντρων και μεταλλικούς στύλους μεταβάλλεται, μειώνεται και στρεβλώνεται δραματικά ο ζωτικός χώρος της καμπίνας και έχουμε θανάσιμα αποτελέσματα ακόμη και σε ταχύτητες των 65-70 χλμ

Το θανατηφόρο τροχαίο του 2020

Το χθεσινοβραδυνό τροχαίο δυστύχημα δεν ήταν το πρώτο στο οποίο είχε εμπλακεί ο αείμνηστος πλέον Τζώρτζης Μονογυιός, καθώς πριν από 21 χρόνια η μηχανή που οδηγούσε στη Μύκονο συγκρούστηκε με όχημα με αποτέλεσμα τον θάνατο του συνεπιβάτη του και φίλου του από το στρατό.

Ο άτυχος καταδρομέας στην άδεια απολύσεώς του είχε επισκεφτεί τον φίλο του Τζώρτζη στη Μύκονο.

Την μηχανή μεγάλου κυβισμού οδηγούσε ο Τζώρτζης Μονογυιός. Στον δρόμο προς τον Ορνό, στην ευθεία, η μοτοσικλέτα ανέπτυξε ταχύτητα, την ώρα που το αυτοκίνητο που οδηγούσε μια τουρίστρια, έκανε αναστροφή σε διπλή διαχωριστική γραμμή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η σύγκρουση να είναι σφορδή και ο θάνατος του φίλου του Τζώρτζη Μονογυιού ακαριαίος καθώς, δεν φορούσε κράτος και προσέκρουσε σε κολώνα.

Ο Τζώρτζης Μονογυιός φορούσε κράνος και σώθηκε γιατί εκτός από το κράνος, στη θέση που βρισκόταν δεν πετάχτηκε στον αέρα με τις όποιες συνέπειες, παρά, σύρθηκε στην άσφαλτο.

Σχετικά