Επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος για τα ευάλωτα νοικοκυριά στο Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/124788/2150/2021 (ΦΕΚ 6302/Β/29-12-2021) επεκτείνεται το μέτρο επανασύνδεσης ηλεκτροδότησης ευάλωτων καταναλωτών και αφορά σε περιπτώσεις διακοπής της ηλεκτροδότησης λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 31.12.2021.  

Παράλληλα απλοποιήθηκε η διαδικασία, καθώς πλέον καταργήθηκαν οι σχετικές επιτροπές και η όλη διαδικασία τελεί υπό την ευθύνη του οικείου Δήμου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αξιολόγηση των αιτήσεων.  

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν στο Δήμο Λεβαδέων σχετική αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία, συνοδευόμενη από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε.1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού,

β) δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε.9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της,

γ) πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού,

δ) πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.I.A.) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού,

ε) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

στ) γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω,

ζ) βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού.

η) αντίγραφο λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες παρακαλούνται να καλούν στο τηλέφωνο 22613 – 50867, αρμόδιος υπάλληλος κ. Ευστάθιος Ευαγγελίου για περισσότερες πληροφορίες.

Παράλληλα για τη διευκόλυνση της διαδικασίας τέθηκε σε λειτουργία, ο πενταψήφιος αριθμός ενεργειακής αλληλεγγύης 15902 για τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών από τις μεγάλες ανατιμήσεις στο κόστος ενέργειας.  Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 08:00 – 20:00 και μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για να υποβάλλουν αίτημα επανασύνδεσης της παροχής τους. 

Σχετικά