Γεωργιάδης: Καταθέτω αγωγή στον Πολάκη

Η μόνη συζήτηση μαζί του θα γίνει στο δικαστήριο, στην αγωγή που καταθέτω» είπε καταλήγοντας ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του για τον Πολάκη.

Αγωγή κατά του Παύλου Πολάκη καταθέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα όσα συνεχίζει να του καταλογίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης παίρνοντας το λόγο στη Βουλή μετά την σημερινή επανέναρξη της συζήτησης που είχε διακοπεί χτες μετά το πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον κ. Πολάκη.

«Δεν θα ξαναπαντήσω στον Παύλο Πολάκη ότι και αν ξαναπεί Η μόνη συζήτηση μαζί του θα γίνει στο δικαστήριο, στην αγωγή που καταθέτω» είπε καταλήγοντας ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του.

«Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ από αυτά που λέει ο κ. Πολάκης» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, όταν πήρε τον λόγο στη Βουλή.

Αναλυτικότερα

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πράξη αρχειοθέτησης που ζήτησε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, περιέχει πολύ ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και «ποτέ δεν δίνεται από τις δικαστικές Αρχές», ενώ «είναι παράνομη».
«Είπατε κ. Ραγκούση ότι σας ενδιαφέρει το κράτος δικαίου. Πώς λύνουμε μια διαφορά σε ένα κράτος δικαίου; Με τσίγκινα σωβρακάκια ή με τον θεσμικό τρόπο;» ρώτησε έπειτα τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση.

«Αθώος στην Ελλάδα και σε κάθε κράτος του δυτικού κόσμου είναι ο κάθε συμπολίτης, είτε τον συμπαθούμε είτε όχι, μέχρι να καταδικαστεί σε δικαστήριο. Στην περίπτωσή μου είναι πιο ξεκάθαρο. Επί πέντε χρόνια με ήλεγξαν για να καταλήξουν στο αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για να οδηγηθώ σε κατηγορία. Και βρήκαν ότι δεν υπήρχαν. Αθώος είμαι ούτως ή άλλως» είπε έπειτα, μεταξύ άλλων, για την υπόθεση Novartis

«Τι πρέπει να κάνω για να σταματήσετε να μου μιλάτε για τη Novartis; (…) τι θα ικανοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ; Τι πρέπει να κάνω; Ανθρώπινα πείτε μου» ρώτησε έπειτα, τονίζοντας πως δεν έχει βρεθεί κάτι εις βάρος του.

Tι είπε για το βίντεο που τράβηξε

Αναφερόμενος στο βίντεο που διέρρευσε είπε «τράβηξα το βίντεο και το έστειλα σε φίλους, ποιος το έστειλε δεν γνωρίζω (…). Την ώρα που έβγαινε το βίντεο, ο Πολάκης ανέβαζε φωτογραφίες στο Facebook (…)».
Αυτό που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στον Άδωνι Γεωργιαδη, όπως είπε, είναι ότι «ούτε ένας από το ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το κουράγιο να τον ψέξει για το σχόλιο με το «τσίγκινο σωβρακάκι».

«Υποτίθεται μάχεστε για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και ούτε αυτό δεν μπορέσατε να καταδικάσετε» είπε έπειτα, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.
«Πού είναι ο κ. Ανδρουλάκης για τη Νοvartis; Ούτε μία δήλωση (…). Αγαπητέ Βαγγέλη Βενιζέλο, μας αδίκησες αλλά δυστυχώς σε αδίκησε το ίδιο σου το κόμμα» είπε σε άλλο σημείο, ξανά για την υπόθεση Novartis.
Για την ένταση στο καφενείο της Βουλής ανέφερε πως εκείνος ήταν «Καθισμένος, έπινα καφέ και ήρθε από πίσω μου κάποιος και με εξύβρισε. Και εγώ του είπα για αγωγή. Είμαστε το ίδιο; Ο θύτης και το θύμα το ίδιο; Χθες με έβριζε 8 λεπτά και 10 σήμερα. Είμαστε το ίδιο;».

«Προχθές στο καφενείο, μετά την ομοφοβική του δήλωση είπε και κάτι άλλο, επικαλούμαι συναδέλφους που ήταν δίπλα, “όπως μπαίνουν στο αρχείο υποθέσεις έτσι ανασύρονται”. Θα ‘θελα να το εξηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό. Έχετε σκοπό να δίνετε εντολές στη Δικαιοσύνη;» είπε επίσης για το συμβάν.
Σε άλλο σημείο έπειτα, είπε σε έντονο ύφος πως «κανένας δεν έχει ελεγχθεί όπως εγώ, βρήκαν μέχρι και τα 200άρια στους λογαριασμούς μου».

Στο τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως δεν θα απαντήσει ξανά στον Παύλο Πολάκη και τόνισε πως «η μόνη μου συζήτηση με τον Πολάκη θα γίνει στο δικαστήριο, στην αγωγή που του καταθέτω».

Σχετικά