Στην Ιταλία οι μαθητές του ΕΠΑΛ Θήβας

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ERASMUS+ 

Διαχείριση γεωργικής εκμετάλλευσης με τη χρήση Drones” 

Κωδικός Σχεδίου: 2019-1-EL01-KA102-062253 

Ένα ακόμη πρόγραμμα Εrasmus  με μαθητές του ΕΠΑΛ Θήβας βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιταλία από 29/2/20222 έως 12/3/2022.  Είκοσι δυο (22) μαθητές θα καταρτιστούν στις σύγχρονες τάσεις της Γεωργίας σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε Γεωργία ακριβείας. 

Συμμετέχουν μαθητές από τους τομείς Γεωπονίας ,Πληροφορικής, και Μηχανολογίας.

Το παρόν σχέδιο κατάρτισης αποτελεί μέρος ενός Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάπτυξης που έχει εκπονήσει το Επαγγελματικό Λύκειο σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας ,για την συνεχή βελτίωσή του και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας του σχολειο και την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και κατάρτισης στου μαθητές του.

Κύριος στόχος του σχεδίου κινητικότητας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας ,υπηρεσιών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, μέσω της απόκτησης καινοτόμων γνώσεων, εμπειριών και δεξιοτήτων των μαθητών που συμμετέχουν στην δραστηριότητα. 

Στους στόχους του προγράμματος είναι επίσης , η  ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής συνείδησης των συμμετεχόντων, στην ενίσχυση προσωπικών χαρακτηριστικών όπως είναι η αυτοπεποίθηση, υπευθυνότητα, αυτό- οργάνωση ,επιχειρηματικότητα κ.α. , και η δημιουργία επαγγελματικής συνείδησης.

Το πρόγραμμα της δραστηριότητας περιλαμβάνει : Επισκέψεις σε επιχειρήσεις με σκοπό την πρακτική  άσκηση των συμμετεχόντων, μελέτη  και  θεωρητική κατάρτιση , και πολιτιστικές δραστηριότητες.  Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις στις καινοτόμες μεθόδους που χρησιμοποιούνται σήμερα στην Γεωργία ακρίβειας και θα ενισχύσουν έτσι  το επαγγελματικό τους προφίλ και θα  εμπλουτίσουν  το βιογραφικό τους.

Το πρόγραμμα Erasmus ενισχύει τις συνεργασίες μεταξύ Ευρωπαϊκών οργανισμών εκπαίδευσης και κατάρτισης, και  συνδέει την καινοτομία με την εκπαίδευση και αναδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας καινοτόμων και ποιοτικών προϊόντων στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται από το ΙΚΥ το οποίο είναι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ .  

Aκολούθησε το permissos.gr στο facebook….για να μην χάνεις είδηση

Σχετικά