Συνάντηση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς με ανεμβολίαστους υγειονομικούς

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

      ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ  ΜΕ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ  ΣΕ  ΑΝΑΣΤΟΛΗ

      Τη Δευτέρα 31/1/2022 το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς πραγματοποίησε συνάντηση  με αντιπροσωπεία του Υγειονομικού Προσωπικού του Νοσοκομείου Λιβαδειάς που βρίσκεται σε κατάσταση υποχρεωτικής αναστολής εργασίας, χωρίς καμία μισθολογική η άλλη παροχή που να εξασφαλίζει την επιβίωση τους, επειδή αρνούνται να εμβολιαστούν.

  Στην συζήτηση που έγινε, αφού  εκφράστηκε για άλλη μια φορά η θέση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς που είναι υπέρ του εμβολιασμού, κατά της υποχρεωτικότητας και ενάντια στις αναστολές και απολύσεις, τονίστηκε πως το Νοσοκομείο Λιβαδειάς , όπως και όλα τα Νοσοκομεία  στον «πόλεμο» ενάντια στον ιό,  παραμένουν με ελάχιστο και ταλαιπωρημένο προσωπικό. 

Η κυβέρνηση δεν διστάζει να αφήσει ακόμα λιγότερους με πρόσχημα τον μη εμβολιασμό τους. 

Βγάζει εκτός, χιλιάδες πεπειραμένους εργαζόμενους , οι οποίοι  με αυταπάρνηση πολέμησαν τον ιό, πάνω από ένα χρόνο  με επιτυχία, τηρώντας ταυτόχρονα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία, την δική τους και των ασθενών. 

   Οι «αναστολές»  από ότι φαίνεται εντάσσονται στους  σχεδιασμούς της κυβέρνησης που δεν άλλαξαν ούτε με την πανδημία. Τα σχέδια αυτά έχουν κατεύθυνση την περικοπή ακόμα περισσότερων παροχών Δημόσιας Υγείας. Κατεύθυνση που επέβαλαν οι μνημονικές δεσμεύσεις που ψηφίστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις μετά το 2012, προσαρμοσμένες και με νέες απαιτήσεις που επιβάλουν τα ιδιωτικά υγειονομικά συμφέροντα. Γι’  αυτό η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την άρνηση των Υγειονομικών να εμβολιαστούν για να προωθήσει μεταξύ άλλων, περισσότερη εντατικοποίηση, συγχωνεύσεις, κατάργηση Τμημάτων και Νοσοκομείων, προς όφελος των κλινικαρχών.

     Το μέτρο της «Αναστολής», της «Διαθεσιμότητας» και οι «Απολύσεις», με πρόσχημα τον μη εμβολιασμό, στήνει ένα «εμφύλιο πολεμικό σκηνικό», μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, με σκοπό να αποκρύψει τις ελλείψεις και τις  πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και έτσι να απομακρύνει τις πραγματικές λύσεις, που μόνο ο λαός με τον αγώνα του μπορεί να επιβάλλει.

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς έκανε για άλλη μια φορά σαφή την θέση του που λέει: 

• Όχι στις Αναστολές, στις Διαθεσιμότητες και στις Απολύσεις!

• Επιστροφή των εργαζόμενων Υγειονομικών στην εργασία τους, με τακτικούς και δωρεάν ελέγχους, όπως προβλέπεται από  τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

•  Μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων! 

• Μαζικές Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού! 

•  Νέες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ! 

                                          Για       το       Δ.Σ. 

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σχετικά