ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

larko1

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, ΤΙΣ  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Καταγγέλλουμε την ανάλγητη κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για την εγκληματική απόφαση  να απολύσουν όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, αλλά και να διώξουν αυτούς που κατοικούν εδώ και δεκαετίες στους εργατικούς οικισμούς της εταιρίας,  μέσα στο Φεβρουάριο.

Αφού  έθεσαν σε εκκαθάριση εν λειτουργία την επιχείρηση , συνειδητά την απαξίωσαν επί δύο χρόνια μέσα από ένα σχέδιο συκοφάντησης ,πλήρους εγκατάλειψης και μείωσης της παραγωγής κατά 80% και μάλιστα σε μία εποχή που η τιμή του νικελίου είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας και θα έφερνε μεγάλα κέρδη, τώρα αποφάσισαν να δώσουν την χαριστική βολή στους εργαζόμενους και να τους οδηγήσουν στην ανεργία, χαρίζοντάς την στον νέο ιδιοκτήτη χωρίς καμία δέσμευση.

Είναι πλέον ξεκάθαρο το μεγάλο deal μεταξύ Κυβέρνησης και των μεγαλοκαρχαριών. Την ΛΑΡΚΟ μια από τις μεγαλύτερες σε παγκόσμιο επίπεδο μεταλλευτικές βιομηχανίες, με τεράστια και ανυπολόγιστη αξία, σε εγκαταστάσεις , γη, τεχνογνωσία και μεταλλευτικά δικαιώματα αξίας δεκάδων δις ευρώ, θέλουν να την δώσουν στα ‘’αρπακτικά’’ τζάμπα και κλειστή χωρίς την παραμικρή δέσμευση και το ‘’αγκάθι’’ που τους εμποδίζει, δηλαδή οι εργαζόμενοι πρέπει να απομακρυνθούν όχι μόνο από την δουλειά τους αλλά και από τα σπίτια τους προκειμένου ανενόχλητα να προχωρήσουν στο ξεπούλημα αυτού του βιομηχανικού κολοσσού.

Αυτό κύριοι της κυβέρνησης είναι έγκλημα όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά και ολόκληρη την  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Σας καλούμε να πάρετε πίσω τις αποφάσεις σας και να πράξετε το αυτονόητο που είναι η διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις εργασίας και τον μόχθο των εργαζομένων .

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για όποια μορφή κινητοποιήσεων αποφασίσουν και καλεί όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να παλέψουμε μαζί τους ώστε να ανατρέψουμε τις βάρβαρες αποφάσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Σχετικά