Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Δήμος Λεβαδέων

 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του, την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους:

« Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον της λειτουργίας αυτής της εθνικής σημασίας μεταλλευτικής βιομηχανίας και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.  

Το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή ολόκληρης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αλλά και συγκεκριμένα του Δήμου μας, αφού πολλοί Δημότες μας εργάζονται σε αυτήν ή συνδέονται εργολαβικά με την εταιρεία. Περίπου 1.500 εργαζόμενοι θα βρεθούν άνεργοι και 300 οικογένειες θα καταλήξουν άστεγες, καθώς καλούνται από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. 

Εκφράζοντας την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, το Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικεί τη διατήρηση της λειτουργίας και της παραγωγικότητας της ΛΑΡΚΟ, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καλεί όλους τους Δημότες και τους συλλογικούς παραγωγικούς φορείς του Δήμου να αντιταχθούν στα σχέδια εκποίησης του εθνικού μας πλούτου και να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους.»

  Aκολούθησε το permissos.gr στο facebook….για να μην χάνεις είδηση

Σχετικά