Αυτό το κασελάκι οδήγησε τους αστυνομικούς στη σύλληψη των δολοφόνων του 7χρονου Ανδρέα – Εικόνες φρίκης

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία φωτογραφίες από το σημείο, όπου εντοπίστηκαν τα οστά του 7χρονου Αντρέα, ο οποίος δολοφονήθηκε σε διαμέρισμα στην Κυψέλη το 2017, από τη μητέρα του και τον σύντροφο της. Οι παρακάτω εικόνες φρίκης οδήγησαν και στη σύλληψη τους καθώς ξετύλιξαν το κουβάρι της δολοφονίας.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου (12.02.2022) μπροστά στο φρικιαστικό θέαμα, καθώς βρήκαν τα κόκαλα του αδικοχαμένου παιδιού μέσα σε εργαλειοθήκη. Η εικόνα αυτή είχε οδήγησε στην σύλληψη της 29χρονης μητέρας και τον 33χρονου Πολωνού πρώην συντρόφου της.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο σύντροφος της μητέρας άφηνε το παιδί νηστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν άρχισε να διαμαρτύρεται, του έκλεισε το στόμα με μονωτική ταινία, προκαλώντας του ασφυκτικό θάνατο. Η γυναίκα ήταν μπροστά αλλά δεν έκανε τίποτα για να σώσει τον γιο της, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Ύστερα από μία ώρα, διαπίστωσαν ότι ήταν νεκρό.

TAFOS

Στη συνέχεια το ζευγάρι έφτιαξε ένα «τάφο» με τούβλα στο δώμα, όπου έθαψε το άτυχο αγοράκι. Αργότερα, όταν ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος έκανε έξωση στο ζευγάρι, ο Πολωνός έβαλε τα οστά του παιδιού σε μια εργαλειοθήκη και περιφερόταν με αυτή σε δρόμους της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια χώρισε με την μητέρα του αγοριού.

Η τελευταία ισχυριζόταν ότι ο Πολωνός βιολογικός πατέρας του παιδιού το είχε πάρει μαζί του στην χώρα του και έκτοτε είχε εξαφανιστεί.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης νοίκιασε στη συνέχεια ένα διαμέρισμα στην οδό Αστυπάλαιας, επίσης στην Kυψέλη ενώ τοποθέτησε τα οστά του αγοριού μέσα δυο μαύρες σακούλες στην εργαλειοθήκη, την οποία έκρυψε μέσα σε ένα καναπέ.

Η γυναίκα είχε δηλώσει την εξαφάνιση του παιδιού, με τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν έρευνες χωρίς αποτέλεσμα. Η υπόθεση δεν είχε κλείσει και σήμερα έφτασαν στη σοκαριστική αποκάλυψη.

TAFOS2

Κάτοικος: Δεν είχα ακούσει ποτέ φασαρία

Κάτοικος της περιοχής, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης ανέφερε : «Το πρωί ήρθα να ανοίξω το γραφειο και είδα ένα μαύρο αυτοκίνητο με δυο άτομα να στέκονται εδώ δίπλα. Από περιέργεια ρώτησα έναν γείτονα και μου είπε ότι είναι ο εισαγγελέας ο οποιος έρευνα ένα δώμα στην πολυκατοικία. Μετά από αρκετή ώρα κατέβηκε η αστυνομία, αυτό που άκουσα είναι ότι εκκρεμεί μια υπόθεση για ναρκωτικά. Δεν τους γνώριζα, αλλά δεν είχα ακούσει ποτε φασαρία. Εκ των υστέρων πληροφορήθηκα από τους γείτονες για το παιδί».

Πώς φτάσαμε στην φρικαλέα αποκάλυψη

Η αρχή έγινε από μια καταγγελία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής, στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, και τότε οι αρμόδιοι αξιωματικοί ξεκίνησαν ενδελεχή έρευνα για να εντοπίσουν το 7χρονο (τότε) αγοράκι. Η μητέρα ήταν παντρεμένη με Πολωνό, με τον οποίο απέκτησε δυο παιδιά, ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι. Κάποια στιγμή το ζευγάρι χώρισε, ο πατέρας έφυγε στην Πολωνία και η μητέρα έμεινε με τα δύο παιδιά.

Στη συνέχεια, όμως, έγιναν καταγγελίες για κακοποίηση των παιδιών με την Κοινωνική Πρόνοια να επεμβαίνει και αυτό να έχει σαν αποτέλεσμα να δοθεί το κοριτσάκι σε ανάδοχη οικογένεια, με το αγοράκι να μένει με τη μητέρα του. Τα ίχνη του αγοριού χάνονται πριν από πέντε χρόνια, με τη μητέρα να επικαλείται ότι βρισκόταν με τον πατέρα του στην Πολωνία κάτι που ποτέ δεν πίστεψαν οι αστνομικοί που το ερευνούσαν μέχρι και σήμερα.

kyspseli2

 Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

“Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ανθρωποκτονία 7χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε αρχές του 2017 στην Αθήνα.

Κατηγορούμενοι ως δράστες είναι η 29χρονη μητέρα του και ο 33χρονος σύντροφός της.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, ο 33χρονος που συζούσε με την 29χρονη σε δώμα οικίας στην Αθήνα, κακοποίησε τον 7χρονο με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του ανωτέρω περιστατικού ήταν παρούσα και η 29χρονη, η οποία δεν προέβη σε καμία ενέργεια προκειμένου να αποτρέψει την ανθρωποκτονία.

Στη συνέχεια ο 33χρονος έφτιαξε στη σκεπή του δώματος, αυτοσχέδια κατασκευή όπου τοποθέτησε τη σωρό του 7χρονου.

Φεύγοντας από το σπίτι που διαπράχθηκε η ανθρωποκτονία ο 33χρονος τοποθέτησε την σορό σε εργαλειοθήκη που πήρε μαζί του.

Ακολούθως ενοικίασε διαμέρισμα στην Αθήνα και τοποθέτησε την εργαλειοθήκη σε αποθηκευτικό χώρο ξύλινου καναπέ, στο μπαλκόνι του σπιτιού.

Σήμερα το πρωί διενεργήθηκε, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού έρευνα στο ανωτέρω διαμέρισμα και ανευρέθη στον αποθηκευτικό χώρο καναπέ, στη βεράντα του διαμερίσματος, εργαλειοθήκη που περιείχε δύο σακούλες με ανθρώπινα οστά.

Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και συνελήφθη.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία και εξεδόθη ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη η 29χρονη”.

Σχετικά