Ήρθε η ώρα για χαλάρωση των μέτρων, μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις, τι αλλάζει σε εστίαση και γήπεδα

Με τους διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό να πέφτουν μετά από καιρό κάτω από τους 500, συνεδριάζει την Τετάρτη και στο «τραπέζι» μπαίνει η αποκλιμάκωση των μέτρων

Μέτρα χαλάρωσης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω της διασποράς του κορονοϊού, αποφασίζει την Τετάρτη η Επιτροπή των Ειδικών που θα συνεδριάζει με αυτό ακριβώς το αντικείμενο.

Οι «σκληροί δείκτες» της πανδημίας παραμένουν σε υψηλούς αριθμούς, με τους διασωληνωμένους ασθενείς στα νοσοκομεία της χώρας να πέφτουν πάντως την Κυριακή -μετά από αρκετό καιρό- κάτω άπο τους 500και τους νέους ημερήσιους θανάτους να μειώνονται αισθητά τις τελευταίες ημέρες από τους 100.

Ποια μέτρα θα πέσουν στο τραπέζι

Έτσι στο «τραπέζι» της Επιτροπής των ειδικών την Τετάρτη, θα τεθούν μέτρα χαλάρωσης στην εστίαση και τη διασκέδαση. Πιθανή φαντάζει η επιλογή να επιτραπούν ξανά οι όρθιοι πελάτες στα καταστήματα.

Αντίθετα οι Ειδικοί εμφανίζονται αρνητικοί στις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Τουλάχιστον τις μεγάλες που περιλαμβάνουν παρελάσεις και οι αποστάσεις… πάνε περίπατο. Ίσως να επιτραπούν μικρότερες εκδηλώσεις, στις οποίες θα είναι εφικτό να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Η ώρα έχει έρθει και για την αύξηση των φιλάθλων στα γήπεδα, στα οποία σήμερα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στο 10% της χωριτικότητάς τους με ανώτατο όριο τους 1000. Οι πρώτες σκέψεις είναι για αύξηση στο 30% ή το 50%, ενώ στο τραπέζι θα πέσει και ο διαχωρισμός μεταξύ ανοιχτών και κλειστών γηπέδων.

Για την κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα καθώς φαίνεται πως το μέτρο θα συνεχιστεί μέχρι η αποκλιμάκωση κρουσμάτων, διασωληνώσεων και θανάτων να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Σχετικά