Σταϊκούρας για ΛΑΡΚΟ: Μη βιώσιμη λόγω συσσωρευμένων χρεών

Απέρριψε κατηγορηματικά την κριτική της αντιπολίτευσης περί ξεπουλήματος της ΛΑΡΚΟ ο Σταϊκούρας υπογραμμίζοντας ότι έχει περιέλθει σε μη βιώσιμη κατάσταση.

«Η κατάσταση στη ΛΑΡΚΟ είναι μη βιώσιμη λόγω συσσωρευμένων χρεών και απραξίας της προηγούμενης κυβέρνησης. Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας το 2019 ήταν μηδενικά. Λόγω συσσωρευμένων ζημιών η αρνητική καθαρή θέση ήταν -160 εκατομμύρια ευρώ το 2015 και -407 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2019. Η λογιστική αρνητική της αξία είναι στα -600 εκατομμύρια ευρώ. Για ποιο ξεπούλημα μιλάτε;», ήταν το ερώτημα που έθεσε προς την αντιπολίτευση ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Βιλιάρδου από την Ελληνική Λύση, ο τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός ήταν το 2014, ενώ εμφάνισε έλλειμμα στην τήρηση περιβαλλοντικών όρων. Επίσης, η εταιρία διαθέτει απαρχαιωμένο εξοπλισμό «η τελευταία επένδυση σε εξοπλισμό έγινε τη δεκαετία του ’70», είπε και πρόσθεσε ότι καθίσταται μη ανταγωνιστική ανεξαρτήτως διεθνών εξελίξεων.

Σχετικά