Στο μπλόκο του Αϊ Γιάννη στη Λιβαδειά ο Δημήτρης Κουτσούμπας-ΦΩΤΟ

Το μπλόκο στον κόμβο του Αϊ Γιάννη στη Λιβαδειά επισκέφθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και συνομίλησε με τους αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

Τον Δημήτρη Κουτσούμπα συνόδευαν ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ και η Λιάνα Καραβασίλη, γραμματέας της ΤΟ Λιβαδειάς του Κόμματος.

Τον υποδέχτηκαν στο μπλόκο ο Σ. Κεφαλάς, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς, ο Λ. Αλεξίου, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου και ο Γ. Βάγγος, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Τα αιτήματα επιβίωσης έθεσαν στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αγανακτισμένοι οι αγρότες, τονίζοντας πως έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής, καθώς όπως είπαν δεν μπορούν να καλλιεργήσουν αφού ένα τσουβάλι λίπασμα από 17 ευρώ έφτασε τα 40 ευρώ, το πετρέλαιο από 1,10 ευρώ το λίτρο έφτασε το 1,60 ευρώ το λίτρο, ενώ και το ρεύμα είχε αυξηθεί δραματικά.

Τόνισαν ότι ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος που έχουν για να μην τους πετάξουν έξω από τα χωράφια και τις καλλιέργειες.

Δ. Κουτσούμπας: Να κλιμακωθεί ο αγώνας 

Την ανάγκη να κλιμακωθεί και να συντονιστεί ο αγώνας των αγροτών με τον αγώνα όσων πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Τους κάλεσε να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στα αιτήματά τους, θυμίζοντας ότι δεν στηρίχθηκε από κανένα άλλο κόμμα η τροπολογία του κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την ανακούφιση των αγροτών.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι σταθερό στο πλευρό τους, στον αγώνα και στα δίκαια αιτήματά τους.

Στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας θα επισκεφθεί το μπλόκο της Πελασγίας και το απόγευμα το μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα μετά από πρόσκληση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

902.gr

Aκολούθησε το permissos.gr στο facebook….για να μην χάνεις είδηση

Σχετικά