Ίλιον: Αποσύρθηκε η δίωξη σε βάρος της ηλικιωμένης που έκλεψε τρόφιμα – Η ανακοίνωση της Lidl

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η ιστορία της ηλικιωμένης γυναίκας που αποκάλυψε η εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος». Η φτώχεια ανάγκασε την γιαγιά να κλέψει τρόφιμα αξίας περίπου 30 – 40 ευρώ από κατάστημα γνωστής αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο Ίλιον με αποτέλεσμα αρχικά να συλληφθεί και εν συνεχεία να υποβληθεί σε βάρος της μήνυση από την εταιρεία. Αρχικά παρά τις προσπάθειες τόσο των κατοίκων της περιοχής, όσο και των αστυνομικών που κλήθηκαν να χειριστούν την υπόθεση, η αλυσίδα ήταν ανένδοτη στο να άρει τη μήνυση καθώς υποστήριζε ότι αυτή είναι η «πολιτική της εταιρείας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση σε βάρος της ηλικιωμένης κυρίας αποσύρθηκε με παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης και λίγη ώρα αργότερα η Lidl Ελλάς εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση.
Η ανακοίνωση της εταιρείας Lidl

«Η Lidl Ελλάς από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμόζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αξίες και πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας. Έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι στέκεται δίπλα στους συμπολίτες της με ήθος και ευθύνη, όπως πράττει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις κοινωνικής ευαισθησίας.

Συγκεκριμένα έχει μεριμνήσει με μηχανισμό υποστήριξης μέσω ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα αιτήματα για προϊοτική βοήθεια από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ίλιον μάς λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία.

Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε.

Η Lidl Ελλάς θα συνεχίζει να στέκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, αναγνωρίζοντας την ευθύνη και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία».
Το χρονικό της υπόθεσης

Συγκλονιστική η ιστορία ηλικιωμένης, η οποία καθώς αντιμετωπίζει δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα, το απόγευμα του Σαββάτου πήγε σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στο Ίλιον και έκλεψε κάποια προϊόντα, τοποθετώντας τα μέσα στην προσωπική της τσάντα τα οποία. Σσύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, έβαλε στην τσάντα της κρέας και τυρί, που κόστιζαν συνολικά περίπου 30 με 40 ευρώ.

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος κατάλαβαν την κίνηση αυτή της γυναίκας και παρά τις παροτρύνσεις των υπολοίπων πελατών του σούπερ μάρκετ να μην πάει η γυναίκα στο αυτόφωρο και να μην κινηθούν σε βάρος της οι νομικές διαδικασίες, ο υπεύθυνος του καταστήματος ήταν ανένδοτος και είπε «ότι οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση».

Ο υπεύθυνος κάλεσε τους αστυνομικούς οι οποίοι προσήγαγαν την 70χρονη το κοντινότερο αστυνομικό τμήμα. Εκεί η γυναίκα σημείωσε ότι προχώρησε σε αυτήν την πράξη καθώς αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Υποστήριξε ότι δεν έχει καθόλου χρήματα και ένα στεγαστικό δάνειο με πολύ μεγάλη ρύθμιση, το οποίο πληρώνει με τη σύνταξή της για να μην της πάρουν το σπίτι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Φρεμεντίτη, οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν από την ιστορία της γιαγιάς και αφού υπήρχαν και πελάτες που προσφέρθηκαν να καλύψουν το ποσό θέλησαν να κλείσουν το θέμα χωρίς να προχωρήσουν οι ποινικές διαδικασίες.

Όμως η πίεση από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ήταν μεγάλη για να εκκινήσουν οι αστυνομικοί τη διαδικασία της μήνυσης σε βάρος της γυναίκας. Επίσης, οι γείτονες της ηλικιωμένης επικοινώνησαν με το σούπερ μάρκετ και ζήτησαν να αποσυρθεί η μήνυση αυτή με την αλυσίδα να απαντά πως «η πολιτική της εταιρείας είναι να μην αποσύρει αυτού του είδους τις μηνύσεις».

Σχετικά