Πόλεμος στην Ουκρανία: Η δασκάλα – σύμβολο που συγκίνησε όλο τον πλανήτη

«Είμαι πολύ τυχερή, μάλλον έχω έναν φύλακα – άγγελο», ανέφερε χαρακτηριστικά η θηριωδία του πολέμου Ολένα Κυρίλο.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία της δασκάλας Ολένας Κυρίλο, έξω από το κατεστραμμένο σπίτι της, που χτυπήθηκε από πύραυλο στο Τσουγούγεφ, στο Χάρκοβο, σήμερα το πρωί.

Τα αίματα στο πρόσωπό της αποτυπώνουν την τραγωδία που βιώνουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι της Ουκρανίας. Η δασκάλα ανέφερε πως, «δεν πίστευε ποτέ ότι αυτό θα συνέβαινε αληθινά» στη ζωή της ξεσπώντας σε κλάματα, ενώ περιέγραφε τη ζημιά που υπέστη από τους πυραύλους το σπίτι της. Η ίδια διαβεβαίωσε ότι θα δώσει και αυτή τη μάχη της για την πατρίδα της.

O Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τονίσει νωρίτερα για τους Ουκρανούς ότι «δεν υπάρχει απειλή για τον πληθυσμό» αφού οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν «όπλα ακριβείας».

«Εγώ η ίδια είμαι σκηνοθέτης, εκπαιδευτικός, μελετήσαμε την ιστορία, αλλά ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι αυτό θα συνέβαινε στη γη μας», είπε, αναφερόμενη προφανώς στον περίεργο και ανακριβή ισχυρισμό του Πούτιν ότι η Ουκρανία ήταν ιστορικά μέρος της Ρωσίας.

Πρόσθεσε ότι το σπίτι της καταστράφηκε ολοσχερώς στην επίθεση με πυραύλους. «Δεν υπάρχουν παράθυρα, δεν υπάρχουν πόρτες, μια πόρτα πέταξε ποτέ έξω, ακόμη και το πάτωμα έχει σκιστεί εντελώς», είπε.

Σχετικά