Γιώργος Κιμούλης: Ζητάει αποζημίωση 730.000 ευρώ από συναδέλφους του που τον κατήγγειλαν

Δύο αγωγές για τα όσα είχε καταγγείλει η ηθοποιός Ζέτα Δούκα σε βάρος του περί κακοποιητικής συμπεριφοράς και λεκτικής βίας κατέθεσε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γ. Κιμούλης.

Αποζημίωση ύψους 730.000 ευρώ, διεκδικεί ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, με αγωγή που κατέθεσε κατά των συναδέλφων του Ζέτας Δούκα, Δώρας Χρυσικού και Νίκου Ψαρρά, για τα όσα υποστήριξαν στο παρελθόν περί κακοποιητικής συμπεριφοράς του στο πλαίσιο συνεργασίας τους.

Αφορμή στάθηκαν οι δημόσιες δηλώσεις των τριών ηθοποίων, καθώς και τα όσα η Ζέτα Δούκα υποστήριξε σε βάρος του ενώπιον του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. «Όσα κατήγγειλε η ά των εναγομένων σε βάρος μου (σ.σ. η κ. Δούκα) κατά τη διάρκεια της ανωτέρω τηλεοπτικής εκπομπής είναι απολύτως ψευδή, επιπλέον ψευδή είναι και όσα κατέθεσε δια του από 23.2.2021 μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Η. όπως ψευδής είναι και η προφορικής της κατάθεση ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Η. Ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, είναι απολύτως συκοφαντικά, ανεπέρειστα, ανυπόστατα και κατασκευασμένα, ψευδολογήματα, γεγονός το οποίο η ά των εναγομένων γνώριζε κατά την στιγμή που κατέθετε, ωστόσο, με πλήρη επίγνωση, εκνόμως το έπραξε» αναφέρει στην αγωγή του, με την οποία διεκδικεί να του καταβάλλουν «αλληλέγγύως και εις ολόκληρον» για τη περιουσιακή ζημία που έχει υποστεί το συνολικό ποσό των 231.227, 80 ευρώ, ενώ για την ηθική βλάβη ζητά να του καταβάλει η Ζέτα Δούκα 250.000 ευρώ, η Δώρα Χρυσικού 125.000 ευρώ και ο Ν. Ψαρράς 125.000 ευρώ.

“Δεν την κλώτσησα”

Ουδείς λόγος υπήρχε για να βρίσω τόσο χυδαία και να χτυπήσω μια γυναίκα μια συνάδελφο και μάλιστα με κλωτσιά στο στέρνο, ενώπιον μάλιστα τρίτον, μετά από την φράση «είσαι ο θιασάρχης, είσαι ο επικεφαλής της παράστασης». Και τούτο αφενός γιατί πράγματι ήμουν και αφετέρου διότι τούτο δε συνιστά μειωτικό της τιμής μου χαρακτηρισμό, ώστε να δικαιολογεί τέτοιο μένος και τέτοιο εκρηκτικό θυμό!» τονίζει ενώ αρνείται ότι άσκησε λεκτική ή ψυχολογική βία: «Ουδέποτε έχω δημιουργήσει κλίμα φόβου και απαξίωση σε βάρος της πρώτης των εναγομένων, ουδέποτε έχω βρίσει την πρώτη των εναγομένων, ουδέποτε έχω σκίσει σωματική, λεκτική ή ψυχολογική βία κατά αυτής, ουδέποτε έχω επιδείξει εις βάρος της απάνθρωπη, αντισυναδελφική ή καταχρηστική συμπεριφορά επί σκηνής, ούτε της έχω προκαλέσει οιανδήποτε βλάβη η ζημιά, όπως ψευδώς ισχυρίζεται» αναφέρει και προσθέτει: «Η οποιαδήποτε, δε, στιγμιαία ένταση στη σχέση μας στο πλαίσιο της δουλειάς μας, ουδέποτε υπερέβη τα ανεκτά από τον μέσο άνθρωπο όρια του και ουδέποτε ανέπτυξα ο ίδιος καταχρηστικές, παρενοχλητικές και συμπεριφορές εκτός των ορίων του νομού».

Τέλος αναφέρεται και στην περίοδο όπου – κατά την καταγγελία – έλαβε χώρα το περιστατικό, λέγοντας: «Η ως άνω παράσταση ανέβηκε στο θέατρο Αθηνών, κατά τη θεατρική περίοδο 2008-2009, δηλαδή, 13 χρόνια πριν από την ως άνω «καταγγελία». Την λέξη «καταγγελία» θέτω εντός εισαγωγικών, διότι ουδέποτε έγινε επίσημη καταγγελία εις βάρος μου από την ά των εναγομένων (σ.σ. τη Ζέτα Δούκα), σε ουδεμία αρμόδια Αρχή, ουδεμία διαμαρτυρία, υπό οιανδήποτε μορφή, εκδηλώθηκε ποτέ από την ά των εναγομένων εναντίον μου και ουδεμία εξώδικη ή δικαστική όχληση είχα ποτέ εκ μέρους της για οποιοδήποτε ζήτημα και για οποιοδήποτε λόγο».

Αγωγή και κατά του ΣΕΗ

Παράλληλα, ο ηθοποιός στράφηκε και κατά του ΣΕΗ και τριών ακόμη μελών του πειθαρχικού του συμβουλίου, ζητώντας να του καταβληθεί αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ από το ΣΕΗ και 50.000 ευρώ από το καθένα από τα τρία μέλη του, ενώ επιπρόσθετα αιτείται να του καταβληθεί το ποσό των 231.227, 80 ευρώ για την περιουσιακή ζημία.

Κι αυτό γιατί το Σωματείο αποφάσισε αυτεπάγγελτα την παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο, χωρίς να προηγηθεί καταγγελία της Ζέτας Δούκα. Στην αγωγή του αυτή, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κάνει λόγο για μεροληψία του ΣΕΗ προς το πρόσωπο του, κάνοντας λόγο για σκοπιμότητα και μεθοδευμένη ενέργεια των εναγομένων «να με διαβάλουν, να με εξευτελίσουν, να με εξοντώσουν επαγγελματικά και κυρίως ηθικά, προκειμένου να διασώσουν το αμφίβολο κύρος και να διαφημίσουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τη δήθεν αποτελεσματικότητα και εγκυρότητα της πραγματικά αίολης πειθαρχικής διαδικασίας, ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου το ΣΕΗ, προς ίδιον όφελος των εναγομένων και πάντως εις βάρος μου».

πηγή: news247.gr

Σχετικά