Δώρο Πάσχα: Σιγή ασυρμάτου για το κοινωνικό μέρισμα λόγω Ουκρανίας

Το βλέμμα του πλανήτη είναι στραμμένο στην Ουκρανία, όπου είναι σε εξέλιξη η ρωσική εισβολή. Ο πόλεμος ήδη έχει δείξει τις πρώτες συνέπειές του, με την τιμή του ρεύματος να έχει αυξηθεί μέσα σε 24 ώρες πάνω από 30%. Επιτακτική επομένως είναι η ανάγκη για κοινωνικό μέρισμα ως έκτακτο δώρο Πάσχα

Δικαιολογημένα η κυβέρνηση έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Και από κει που οι δηλώσεις για κοινωνικό μέρισμα ώς έκτακτο δώρο Πάσχα ήταν καθημερινές, πλέον έχει πέσει σιγή ασυρμάτου.

Η κυβέρνηση αναμένεται να δει τι θα γίνει τις επόμενες μέρες και πόσο θα επηρεαστεί ενεργειακά η χώρα και αμέσως θα θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο για έκτακτο κοινωνικό μέρισμα, πιθανότητα πριν το Πάσχα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γ΄ίνει γνωστά, πρόθεση είναι ο αριθμός των δικαιούχων να προσεγγίσει το 1.000.000, με το μηχανισμό επιλογής να διαλέγει με απόλυτη στόχευση όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στους δικαιούχους για το έκτακτο δώρο Πάσχα, αναμένεται να ενταχθούν οι μακροχρόνια άνεργοι και τα άτομα με αναπηρία, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το αν θα λάβουν το επίδομα και οι χαμηλόμισθοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι.

Οι πληροφορίες ωστόσο, αναφέρουν ότι το επίδομα θα δοθεί ενόψει Πάσχα σε οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά, όπως χαμηλοσυνταξιούχους, μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Το ύψος του ποσού κυμαίνεται από τα 250 έως τα 300 ευρώ. 

Σχετικά