Ασμάτογλου : «Η τιμή της βενζίνης αυξάνεται και θα συνεχίσει να αυξάνεται»

benzini lamia permissos

 Στην επιδότηση καυσίμων και στην εκτίμησή του για την πορεία της τιμής της βενζίνης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του συνδέσμου πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Σε ανησυχία βρίσκονται οι πρατηριούχοι αλλά και οι οδηγοί, όσον αφορά τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα καύσιμα. Οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων υγρών καυσίμων προβληματίζονται από την μείωση της πελατείας ενώ οι οδηγοί έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους μόνο στις απολύτως απαραίτητες.

Ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου  εξήγησε ότι κανείς δεν γνωρίζει που θα σταματήσει αυτό το «ράλι τιμών»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας αυτή τη στιγμή κατέχει την έκτη υψηλότερη τιμή καυσίμων στην ΕΕ σε σύνολο 28 χωρών.

Ο ίδιος μιλώντας για τις αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης, του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης ανέφερε ότι «η αύξηση της τιμής στο πετρέλαιο κίνησης αλλά και βενζίνης είναι συνεχόμενα ανοδική».

Μεταξύ άλλων μίλησε για την δραματική κατάσταση που βιώνουν οι ιδιοκτήτες πρατηρίων σε ολόκληρη τη χώρα καθώς έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με τα μειωμένα ταμεία αλλά και τις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα είπε: «Οι πωλήσεις έχουν μειωθεί κατά 30%».

Όσον αφορά την επιδότηση καυσίμων ύψους 30-50 ευρώ για το διάστημα Απρίλιος-Ιούνιος 2022 ο κ. Ασμάτογλου είπε: «Η επιδότηση που έδωσε η κυβέρνηση βοηθά στο να πάρουν μια «ανάσα» οι τσέπες των καταναλωτών».

Σχετικά