«Ο Μιχαήλ σκοτώθηκε στη μάχη του Azovstal» επιβεβαίωσε ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα

O πρέσβης της Ουκρανίας στην Αθήνα, Σεργκέι Σουτένκο επιβεβαίωσε ότι είναι νεκρός ο Ελληνοουκρανός στρατιώτης που είχε μιλήσει στη Βουλή και είχε δηλώσει ότι είναι μέλος του Τάγματος του Αζόφ, και ότι πολεμούσε στην Ουκρανία, εναντίον των Ρώσων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 και στη νέα εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά, ο Σεργκέι Σουτένκο ανακοίνωσε ότι ο Μιχαήλ, που είχε μιλήσει στις 7 Απριλίου στην ελληνική Βουλή, μαζί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στις 19 Απριλίου είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες ότι ο Μιχαήλ είχε σκοτωθεί, ωστόσο δεν είχαν επιβεβαιωθεί.

Ωστόσο ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο, το επιβεβαίωσε: «Ο στρατιώτης Μιχαήλ του τάγματος Αζόφ σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης του Azovstal την περασμένη εβδομάδα».

Την είδηση έδωσε ήδη ο ίδιος ο δημοσιογράφος, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

Υπενθυμίζεται πως στις 7 Απριλίου ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε μιλήσει σε ειδική συνεδρίαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τότε, τον λόγο είχαν πάρει δύο Ελληνοουκρανοί ομιλητές. Ο ένας ήταν ο Μιχαήλ και ο δεύτερος ο Αναστάσιος. Η ομιλία τους είχε διχάσει τα κόμματα καθώς η αντιπολίτευση είχε αντιδράσει στις αναφορές τους.

Συγκεκριμένα είχε δηλώσει: «Ο παππούς μου πολέμησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζιστών. Τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές.

Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην άμυνα, συμμετέχοντας στην ουκρανική άμυνα μέσα από το τάγμα Αζόφ. Αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, το χρέος μου σαν άντρας, και πρέπει να μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες μέσα στις οποίες βρίσκεται η ελληνική Μαριούπολη».

Σχετικά