Πρωταθλήτριες vs κρατούμενες: Ο ξεχωριστός αγώνας βόλεϊ στις γυναικείες φυλακές Θήβας

Ελληνίδες παγκόσμιες πρωταθλήτριες και Ολυμπιονίκες στα αθλήματά τους αντιμετωπίζουν κρατούμενες σε έναν αγώνα βόλεϊ για τη γιορτή της μητέρας

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με αφορμή τη γιορτή της μητέρας πραγματοποιείται στις γυναικείες φυλακές Θήβας. Ελληνίδες παγκόσμιες πρωταθλήτριες και Ολυμπιονίκες στα αθλήματά τους αντιμετωπίζουν κρατούμενες σε έναν αγώνα βόλεϊ για καλό σκοπό. Αυτός δεν είναι άλλος από το να χαρούν οι κρατούμενες τη γιορτή της μητέρας.

fylakes_volei___1_
fylakes_volei___4_
Κατερίνα Μονογυιού
fylakes_volei___3_
fylakes_volei___2_

Στο κατάστημα κράτησης γυναικών η άθληση αποτελεί μέρος της ζωής των κρατουμένων αφού αρκετές φορές την εβδομάδα όσες επιθυμούν έχουν την ευκαιρία να αθληθούν. Η ημέρα για τη γιορτή της μητέρας (γιορτάζεται επίσημα την Κυριακή 8 Μαϊου) τους έδωσε την ευκαιρία να παίξουν και να μιλήσουν για αθλητισμό με αθλήτριες που έχουν δοξάσει τα ελληνικά χρώματα.

fylakes_volei____8_
fylakes_volei____7_

Οι Ολυμπιονίκες Όλγα ΒασδέκηΧρύσα Μπισκιτζή, η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ταεκ βο ντο Μαρία Καρπαθάκη η παγκόσμια πρωταθλήτρια Άρσης Βαρών Μαρία Χριστοφορίδη και η πρωταθλήτρια Βόλεϊ Σοφία Ιορδανίδου, επισκέφτηκαν το Κατάστημα της Θήβας και έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό.

fylakes_volei____6_
fylakes_volei____5_
fylakes_volei____4_

Οι κρατούμενες που συμμετέχουν άφησαν για λίγο στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας του εγκλεισμού τους και ξεχάστηκαν παίζοντας βόλεϊ.

Δήλωση Σπυριδούλας Σπανέα

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου ενώ η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού μοίρασε δώρα στις κρατούμενες των φυλακών.

«Είναι μεγάλη η χαρά που βρίσκομαι σήμερα στις γυναικείες φυλακές της Θήβας, προκειμένου να γιορτάσουμε μαζί με τις κρατούμενες και τους Ολυμπιονίκες μας, τη γιορτή της μητέρας που γιορτάζεται επίσημα την Κυριακή. Ήθελα να ακούσω και να δω αυτή την όμορφη εκδήλωση, η οποία δείχνει το ανθρώπινο , αξιοπρεπές πρόσωπο που πρέπει να έχουν οι σύγχρονες φυλακές. Χαιρετίζω αυτή την πρωτοβουλία και θα είμαστε δίπλα σαν πολιτεία να στηρίξουμε κάθε τέτοια πρωτοβουλία, στο όνομα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των γυναικών κρατουμένων και εμπράκτως να φανεί ότι οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες είναι μαζί σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια», είπε στο protothema.gr ο κ. Παπαθανασίου.

https://youtu.be/466JY87cfec?t=2
https://youtu.be/msRC6yg2p9I?t=3
fylakes_volei____3_
fylakes_volei____10_
Κωνσταντίνος Παπαθανασίου με τους φύλακες
fylakes_volei____9_

Σχετικά