Σεισμός στη Θήβα:Άσκηση εκκένωσης του Νοσοκομείου – Εντυπωσιακό βίντεο και εικόνες

Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό έγινε χθες το πρωί  στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών. 

Η άσκηση περιελάμβανε απεγκλωβισμό ασθενών με την βοήθεια της Πυροσβεστικής από τον τρίτο όροφο του Νοσοκομείου και παροχή πρώτων βοηθειών σε ασθενείς.

Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας για τη σεισμική ακολουθία στη Θήβα.

Σε δήλωσή του στο permissos.gr ,ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος συμμετείχε στην άσκηση, εμφανίστηκε αρκετά καθησυχαστικός, λέγοντας ότι όλα δείχνουν πως η εξέλιξη είναι ομαλή.

Άσκηση ετοιμότητας της 7ης ΕΜΑΚ στο ΓΝ Θηβών με συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων

Την καθιερωμένη, ετήσια άσκηση ετοιμότητας και διαχείρισης κρίσεων «Σεισίχθων 2022» πραγματοποίησε χθες μονάδα της 7ης ΕΜΑΚ, σε συνεργασία με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες του Νομού Βοιωτίας και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Θηβαίων.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 5 Μαΐου στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών, έγινε προσομοίωση διαφόρων σεναρίων αντιμετώπισης κρίσεων και κλιμακούμενων περιστατικών, όπως η κατάσβεση πυρκαγιάς και ο απεγκλωβισμός και διάσωση ασθενών. Σκοπός της άσκησης ήταν η διασφάλιση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των διαθέσιμων μέσων, καθώς και η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να επιτευχθεί το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και ετοιμότητας στην περίπτωση αντιμετώπισης πραγματικών περιστατικών.

Από την πλευρά του Δήμου Θηβαίων, στην άσκηση «Σεισίχθων 2022» συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών-Οικονομικών Υπηρεσιών και μέλος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, κ. Γιώργος Παπασπύρου, καθώς και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, κ. Σπύρος Παπαναστασίου. 

Σχετικά