Βέροια – Λεβαδειακός 0-1: Προβάδισμα ανόδου με Πολέτο

Με γκολ του Πολέτο στο 58′ της αναμέτρησης ο Λεβαδειακός πήρε τη νίκη επί της Βέροιας με 1-0 στην πρωτεύουσα της Ημαθίας και μαζί το προβάδισμα για την άνοδο στη Super League 1 ενόψει του δεύτερου αγώνα στη Βοιωτία την Κυριακή (15/5).

Ο Λεβαδειακός έφυγε με τη νίκη από τη Βέροια επικρατώντας 1-0 της ομάδας της Ημαθίας στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια μπαράζ των δύο ομάδων για την απευθείας άνοδο στη Super League 1.

Το γκολ του Πολέτο στο 58′ της αναμέτρησης ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη στους Βοιωτούς που πήραν προβάδισμα για την άνοδο ενόψει του αγώνα της επόμενης Κυριακής (15/5) στη Βοιωτία. Εκεί όπου θα πρέπει η Βέροια να βάλει ένα γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση και δύο για να πάρει αυτή την απευθείας άνοδο ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως το εκτός έδρας γκολ δεν ισχύει στους αγώνες μπαράζ των δύο ομάδων.

Το παιχνίδι κρίθηκε από το γκολ που πέτυχε ο Πολέτο στο 58′ της αναμέτρησης με τους Βοιωτούς να κρατούν μέχρι τέλους το υπέρ τους 1-0 και να πηγαίνουν στο ματς της επόμενης εβδομάδας έχοντας το προβάδισμα.

Καλύτερη η Βέροια, ανέβηκε ο Λεβαδειακός

Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων η Βέροια μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα με την κεφαλιά του Πασά στο 4′ αλλά αυτή έφυγε λίγο έξω. Ενώ και λίγο αργότερα ο πρώτος σκόρερ της Super League 2 δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Ο Λεβαδειακός άρχισε να ανεβαίνει στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου με τον Μυτίδη να απειλεί στο 36′ και τον Βελλίδη να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου 45λεπτου άνηκε στους Βοιωτούς όταν στο 41′ σε σέντρα από τα δεξιά ο Μυτίδης πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ της Βέροιας.

Το πρώτο ημιχρόνο ολοκληρώθηκε με μια ακόμη τελική για τους γηπεδούχους με τον Μούργο να κάνει το σουτ εκτός περιοχής και τον Μάρκοβιτς να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Απείλησαν και σκόραραν οι Βοιωτοί

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Λεβαδειακό να απειλεί με τον Νίλι από τα δεξιά στο 47′ αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα. Η Βέροια απάντησε στο 52′ με τον Γαβριηλίδη να βρίσκεται εντός περιοχής, ίσως δεν το περίμενε, με αποτέλεσμα το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό να φεύγει αρκετά πάνω από την εστία του Μάρκοβιτς.

Ο Λεβαδειακός βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 58′ όταν ο Μυτίδης είδε την κίνηση του Πολέτο στο χώρο, του έκανε την κάθετη πάσα με τον Βραζιλιάνο να μπαίνει στην περιοχή, να πλασάρει εύστοχα τον Βελλίδη και να διαμορφώνει το 1-0 των Βοιωτών.

Η Βέροια έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 69′ όταν ο Πασάς έγινε αποδέκτης της μπάλας, έφυγε από τα αριστερά, έκανε ένα λάθος κοντρόλ με αποτέλεσμα να φύγει πλάγια, έκανε το σουτ αλλά ο Μάρκοβιτς μπλόκαρε τη μπάλα.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν με τις αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές τους είτε να βρει το γκολ της ισοφάρισης η Βέροια, είτε να βρει ένα δεύτερο τέρμα ο Λεβαδειακός αλλά αυτό δεν ήρθε.

Οι Βοιωτοί στις καθυστερήσεις του αγώνα θα μπορούσαν να γράψουν το 0-2 όταν ο Πολέτο πάσαρε στον Συμελίδη ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε το πλασέ αλλά ο Βελλίδης απέκρουσε σωτήρια τη μπάλα.

Γήπεδο: “Δημ. Στ. Βέροιας”

Διιαιτητής: Βαλεντίν Ζελέζοβ (Βουλγαρία)

Γκολ: 58′ Πολέτο

Κίτρινες: 23′ Γαβριηλίδης, 90+5′ Οικονό/27′ Χάμοντ

Κόκκινες: 

Βέροια: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης (86′ Παπαχρήστος), Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου, Μούργος (66′ Ορφανίδης), Γαβριηλίδης (66′ Μπλέτσας), Γιακουμάκης, Κάτσε (77′ Πόζογλου), Πασάς (86′ Καπνίδης).

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Μπαχανάκ, Χάμοντ (53′ Συμελίδης), Μεχία, Νίλι (82′ Λιάγκας), Πολέττο, Βήχος, Μυτίδης (71′ Δούμτσιος), Τζημόπουλος, Κωνσταντινίδης, Μουτίνιο (71′ Βρακάς).

Σχετικά