Δήλωση υποψήφιου δημάρχου Τανάγρας, Ν. Παπαϊωάννου, για το θέμα του ΒΙΟ.ΠΑ.

Με μήνυμα του στα social media θέλησε να τοποθετηθεί ο υποψήφιος δήμαρχος Τανάγρας, Νίκος Παπαϊωάννου, για το θέμα της δημιουργίας ΒΙΟ.ΠΑ. εντός του Δήμου. 

Ακολουθεί το μήνυμα του Ν. Παπαΐωάννου: 

«Με αφορμή τη δήλωση του Δημάρχου τοποθετούμαι στο θέμα ΒΙΟ.ΠΑ.

Η ιδέα του Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙΟ.ΠΑ.) ξεκίνησε το 2015 από τον τότε περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Είναι γεγονός ότι στο άκουσμα αυτής της προοπτικής η συντριπτική πλειονότητα της τοπικής κοινωνίας τάχθηκε υπέρ της επένδυσης.

Όπως και γεγονός αποτελεί ότι η δημιουργία του ΒΙΟ.ΠΑ. δύναται να εξυγιάνει, να χωροθετήσει και να βάλει τάξη στην αναρχία που χρόνια τώρα επικρατεί στην περιοχή μας. 

Για να συμβούν, όμως, όλα τα παραπάνω με ταυτόχρονη διασφάλιση των συμφερόντων των κατοίκων της περιοχής, έπρεπε να ακολουθηθεί μια σειρά δράσεων, που στον πυρήνα τους θα είχαν την ισχυρή πολιτική βούληση και τη διαφάνεια. 

Οι δράσεις αυτές θα έπρεπε να είναι έγκαιρες και έγκυρες. 

Έγκαιρες, δηλαδή εντός των χρονικών ορίων που έχουν συμφωνηθεί από τα εμπλεκόμενα μέρη.

Έγκυρες, ώστε να διασφαλίσουν και να περιφρουρήσουν την αρτιότητα των τεχνικών προτάσεων.  

Δυστυχώς, και μετά την, από 5/5/22, ομολογία του Δημάρχου μάθαμε ότι και οι προθεσμίες χάθηκαν και οι δικλείδες που υπήρχαν προς το κοινό συμφέρον καταργήθηκαν. 

Αποκαλύπτεται, επομένως, πως η διαχείριση αυτού του σοβαρότατου θέματος από τη Δημοτική Αρχή υπήρξε ελλιπέστατη και κατώτερη των περιστάσεων.

Η Δημοτική Αρχή ενός τόπου έχει ένα κυρίαρχο καθήκον, να προασπίζει τα συμφέροντα των κατοίκων και της περιοχής, έναντι κάθε κόστους.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν το πράττει αλλά στα δύσκολα μεμψιμοιρεί, ζητώντας από τους δημότες να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. 

Θα είχε κάθε δικαίωμα να ζητήσει την αρωγή των πολιτών, αν είχε πρώτα φροντίσει να κάνει εγκαίρως όλες τις θεσμικές ενέργειες που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Ενέργειες, που θα εμπεριείχαν στοιχειοθετημένες προτάσεις, αδύνατο να παρακαμφθούν.

Η θέση μου είναι αταλάντευτα υπέρ της δημιουργίας του ΒΙΟ.ΠΑ.. Παρά τις αστοχίες και τις παραλείψεις που αποκαλύφθηκαν στον σχεδιασμό και που, δυστυχώς, δεσμεύουν τις επόμενες διοικήσεις, συνεχίζω να πιστεύω πως η επένδυση αυτή πρέπει να αποτελέσει την απαρχή του μετασχηματισμού του Δήμου μας σε έναν σύγχρονο, λειτουργικό και αναπτυξιακά βιώσιμο Δήμο. 

Όσον αφορά το ΧΥΤΕΑ – ΧΥΤΒΑ, η θέση μου παραμένει η ίδια, όπως την έχω ήδη διατυπώσει εγγράφως και δημόσια, είμαι αντίθετος στη δημιουργία ΧΥΤΕΑ – ΧΥΤΒΑ στη θέση Κεραμιδέζα. 

Κρίνω το εγχείρημα άδικο και πρόχειρου σχεδιασμού καθώς για την διαχείριση των αποβλήτων όλης της χώρας προτείνεται μόνο ένα Δήμος της ελληνικής επικράτειας.

Οι επιτυχημένες επενδύσεις απαιτούν καλό σχεδιασμό με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον. Αυτή την πεποίθησή μου δεσμεύομαι να διατηρήσω στο ακέραιο.»

Σχετικά