Ποια γνωστά ακίνητα θα αναμετρηθούν με το σφυρί το επόμενο διάστημα

Περισσότεροι από 1.800 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένο να διενεργηθούν μέχρι τα τέλη Μαΐου με τον κατάλογο να περιλαμβάνει από επαγγελματικούς χώρους και ξενοδοχεία μέχρι πολυτελείς κατοικίες και σκάφη αναψυχής ενώ οι τιμές πρώτης προσφοράς ξεκινούν από τα 200 ευρώ και φθάνουν μέχρι τα 24,4 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στα μεγάλα ακίνητα που βγαίνουν προς εκποίηση, συγκαταλέγονται και ορισμένα, τα οποία “λιμνάζουν” εδώ και αρκετό καιρό στην πλατφόρμα, έχοντας στο ενεργητικό τους μια σειρά από άκαρπες προσπάθειες για την ανεύρεση ενδιαφερόμενου πλειοδότη. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται το ακίνητο που εμφανίζει την υψηλότερη τιμή εκκίνησης στο σύνολο των πλειστηριασμών που έχουν δρομολογηθεί για τον τελευταίο μήνα της άνοιξης. Ο λόγος για το Ερασίνειο Ογκολογικό Θεραπευτήριο, το νοσοκομείο-“φάντασμα”, το οποίο στέκει εγκαταλελειμμένο για πάνω από 12 χρόνια στην περιοχή της Βάρης.

Στις 25 Μαΐου αναμένεται να αναμετρηθεί για ακόμη μια φορά με το ηλεκτρονικό σφυρί με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στα 24,4 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε ότι στα μέσα της δεκαετίας του 2000 είχε ξεκινήσει τότε σαν τη μεγαλύτερη επένδυση που θα γινόταν στον εγχώριο τομέα της υγείας με προϋπολογισμό που άγγιζε το ιλιγγιώδες ποσό των 90 εκατ. ευρώ, ωστόσο λίγο πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες και τεθεί σε λειτουργία, το μεγαλεπήβολο εγχείρημα “πάγωσε “.

Πίσω από το υπό ανέγερση νοσοκομείο, το οποίο είχε σχεδιαστεί με γνώμονα αντίστοιχα ιδιωτικά θεραπευτήρια του εξωτερικού βρισκόταν ο όμιλος Ρέστη, ο μαιευτήρας Νίκος Λοΐσιος, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ερασίνειου, καθώς και μια ομάδα από διακεκριμένους κυρίως ακαδημαϊκούς ιατρούς. Την ίδια ημέρα αντιμέτωπο με το σφυρί θα βρεθεί ένα παραθαλάσσιο ακίνητο στο Λαγονήσι, το οποίο ανήκει στην Starlet Κτηματική την τιμή εκκίνησης να έχει τεθεί στα 14,65 εκατ. ευρώ ύστερα από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Ένας μεγάλος αριθμός κτιρίων που βγαίνει προς εκποίηση αφορά σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, οι οποίες αποτελούν από τις πιο δύσκολες κατηγορίες ακινήτων για να βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Με τιμή εκκίνησης τα 4,1 εκατ. ευρώ έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για τις εγκαταστάσεις τα ΕΛΙΟΘΕΡΜ στην Θεσσαλονίκη ενώ για ακόμη μια φορά στις 26 Μαΐου θα γίνει προσπάθεια για την αναζήτηση πλειοδότη των εγκαταστάσεων της γαλακτοκομικής επιχείρησης Δελφοί στο Μεσολόγγι. Η τιμή πρώτης προσφοράς παραμένει στα 3,048 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas με το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση να ανέρχεται στα 500.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί μέρος ενός συνολικού ποσού 1,428 εκατ. ευρώ.

Αν και παλαιότερα η γαλακτοκομική επιχείρηση είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον επίδοξων επενδυτών, οι όποιες ωστόσο συζητήσεις δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία με αποτέλεσμα το όνομα της γαλακτοκομικής επιχείρησης να φιγουράρει στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ξανά στο σφυρί βγαίνουν και οι εγκαταστάσεις της ΑΝΚΕΡ στην Αλεξανδρούπολη με τιμή εκκίνησης τα 1,625 εκατ. ευρώ καθώς και τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες στην Καλλιθέα, οι οποίες ανήκαν στο Ιερόν Γυναικείον Ησυχαστήριο “Η Ανάστασις του Χριστού” με τον τίτλο Μονή Εμμαούς, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί πριν μερικά χρόνια στην αποκαλούμενη υπόθεση των “ιερών αγοραπωλησιών”. Το ακριβότερο σε αξία ακίνητο αφορά σε ένα διαμέρισμα επιφάνειας 1.380 τ.μ. με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει τεθεί στα 1,248 εκατ. ευρώ.

capital.gr

Σχετικά