Στους ρυθμούς της… ανακύκλωσης χόρεψε σήμερα η Θήβα-ΦΩΤΟ

Με επιτυχία η εκδήλωση για το περιβάλλον και την ανακύκλωση

Στους ρυθμούς της… ανακύκλωσης χόρεψε σήμερα η Θήβα, με αφορμή την εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων(ΦοΔΣΑ) Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης(ΕΕΑΑ) και τον Δήμο Θηβαίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο και την κεντρική πλατεία της Θήβας, με τη συμμετοχή Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Θήβας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα οφέλη της ανακύκλωσης μέσω διαδραστικών παιχνιδιών με ανακυκλώσιμα υλικά και να διασκεδάσουν με το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης».

Ξεχωριστή νότα η jazz συναυλία με θέμα την ανακύκλωση από το μουσικό σχήμα του Αλέξανδρου Χρηστίδη «Voyage Jazz Group».

«Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής. Η βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί μονόδρομο, με την επαναχρησιμοποίηση, τη διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση, όσο και τη μείωση των απορριμμάτων. Για μας στον Δήμο Θηβαίων, κάθε ημέρα πρέπει να είναι ημέρα περιβάλλοντος», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, συγχαίροντας τον γενικό διευθυντή του ΦοΔΣΑ κ. Χαράλαμπο Τσοκανή και το προσωπικό για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Εκ της δημοτικής αρχής, παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργος Παπασπύρου, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κ. Νίκος Κοβάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αποστόλης Δαγδελένης, κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου και κ. Σταμάτης Χαλβατζής, καθώς και η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Ιουλία Κοντού και το μέλος της Κοινότητας Θήβας, κ. Φάνης Αργύρης.

Σχετικά