Δράση κατά του σχολικού εκφοβισμού (Bullying) στο Δημοτικό Σχολείο Λεύκτρων

Δράση ευαισθητοποίησης κατά του Σχολικού εκφοβισμού(Bullying) στο Δημοτικό Σχολείο Λεύκτρων από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θηβαίων

Στην ευαισθητοποίηση κατά του Σχολικού Εκφοβισμού(Bullying), ενός φαινομένου που έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις, ήταν αφιερωμένη η δράση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Λεύκτρων, με πρωτοβουλία των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών(ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων.
Η δράση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και απευθυνόταν σε μαθητές της Α, Γ και Δ τάξεως του Δημοτικού Σχολείου Λεύκτρων. Στόχος ήταν να προσεγγισθεί ένα οξύ κοινωνικό ζήτημα, ο σχολικός εκφοβισμός, ένα πρόβλημα με σοβαρές προεκτάσεις καθώς επηρεάζει αρνητικά την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.
Κατά τη διάρκεια της δράσης ανέκυψαν θέματα προς συζήτηση που αφορούσαν τις εμπειρίες των μαθητών, αλλά και τρόπους αντιμετώπισης του Bullying. Τέλος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή βιωματικών δραστηριοτήτων.

*Η πράξη με τίτλο : «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων» με MIS:5002825, στο οποίο λειτουργεί Παράρτημα Κέντρο Ένταξης Μετανστών (ΚΕΜ), χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Σχετικά