Απαγωγή 6χρονου στην Κηφισιά: Αλληλοκατηγορούνται οι γονείς για αρπαγή του παιδιού

Εντείνεται η αγωνία για τον 6χρονο Ράινερ, που το βράδυ της Τρίτης ένας κουκουλοφόρος άνδρας τον άρπαξε από το σπίτι όπου διέμενε στην Κηφισιά με τη μητέρα και τη γιαγιά του.
Η μητέρα, μέσω του MEGA, έκανε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τις Αρχές.

«Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί το παιδί μου. Κάνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει τις Αρχές», δήλωσε μέσω του δικηγόρου της στο MEGA.

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης σε μια φιλήσυχη γειτονιά της Κηφισιάς.

Το ρολόι έδειχνε 20.40 και ο 6χρονος Ράινερ έπαιζε αμέριμνος στην αυλή του σπιτιού, περιμένοντας τη μητέρα του να επιστρέψει.

Το παιδί άκουσε θόρυβο στην πόρτα. Νόμιζε ότι είναι η μητέρα του. Άνοιξε και ο άντρας που ήταν εκεί το άρπαξε.

Η γιαγιά του μικρού, έντρομη, βγήκε έξω στην αυλή για να δει τι έχει συμβεί, όμως ο μικρός Ράινερ είχε ήδη εξαφανιστεί.

Κάμερες από τα γειτονικά σπίτια έχουν καταγράψει καρέ – καρέ την αρπαγή του 6χρονου.

Ψάχνει τον πατέρα η ΕΛ.ΑΣ.
Νορβηγός είναι ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ, τα ίχνη του οποίου αναζητούν οι ελληνικές Αρχές. Για την ΕΛ.ΑΣ. θεωρείται πρόσωπο – κλειδί στην υπόθεση, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι εκείνος που άρπαξε το παιδί.

«Ο μπαμπάς είναι Νορβηγός, μόνιμος κάτοικος Νορβηγίας. Εμείς έχουμε από χθες στείλει επιστολή και στον ίδιο και στους δικηγόρους του, αλλά δεν έχουμε λάβει το παραμικρό στίγμα», λέει ο δικηγόρος της μητέρας.

Ο πατέρας του 6χρονου, Ρίκι Πέντερσον, βρίσκεται στην Ελλάδα από τον περασμένο Απρίλιο, όταν και ξεκίνησε μία μαραθώνια δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του για την επιμέλεια του παιδιού.

«Είναι αντιδικία διετίας, η οποία έχει κριθεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό όσον αφορά στα ελληνικά αστικά δικαστήρια, που έχουν κρίνει και πρωτόδικα και εφετειακά ότι το συμφέρον του παιδιού είναι να παραμείνει στην Ελλάδα με τη μητέρα του», σημείωσε ο δικηγόρος της μητέρας του 6χρονου, Χρήστος Οικονομάκης.

Το πρώην ζευγάρι ζούσε μαζί στη Νορβηγία μέχρι το 2018, όταν και αποφάσισε να χωρίσει. Εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη, ανταλλάσσοντας μηνύσεις. Μάλιστα, ο πατέρας έκανε πολλά αιτήματα για να επιστρέψει ο γιος του στη Νορβηγία, με τη μητέρα να μην ανταποκρίνεται.

«Προ δύο εβδομάδων, εκδόθηκε διάταξη του εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών επί μηνύσεως του πατέρα κατά της μητέρας, με την οποία ο εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, καθώς έκρινε ότι δεν υπάρχουν παράνομες πράξεις της μητέρας. Και 15 μέρες μετά, έγινε αυτό το συμβάν», συνέχισε ο κ. Οικονομάκης.

Την κατηγορεί για απαγωγή του παιδιού
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μιλώντας σε νορβηγικό μέσο, ο πατέρας του 6χρονου υποστήριζε πως ο γιος του απήχθη στην Ελλάδα από τη μητέρα του και πως θα παρέμενε στη χώρα μέχρι να τον πάρει πίσω.

Πάνω από έναν χρόνο βρίσκεται στην Ελλάδα, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η διαδικαστική διαμάχη.

Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, μάλιστα, στη Νορβηγία η μητέρα κατηγορείται για την απαγωγή του γιου τους.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η μητέρα πλαστογράφησε μέχρι και την υπογραφή του πατέρα, για να καταφέρει να εκδώσει διαβατήριο στο παιδί και να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

«Έχω αποδείξεις για ψέματα και έχω αποδείξεις ότι έζησε μαζί μου. Έχω αποδείξεις σχεδόν για τα πάντα. Έχω γραπτή απόδειξη για όλα και τεκμηρίωση από παιδική μέριμνα, νηπιαγωγείο, υγειονομικό σταθμό», δήλωσε ο πατέρας.

Επί ελληνικού εδάφους, πάντως, το δικαστήριο αποφάσισε η επιμέλεια του παιδιού να παραμείνει στη μητέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η μητέρα του παιδιού υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι, πίσω από την αρπαγή του παιδιού της, πιθανολογεί πως βρίσκεται ο πατέρας του, με τις Αρχές πάντως να ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

«Άκουσα το παιδάκι να κλαίει»
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση και της γειτονιάς στην Κηφισιά για τον εντοπισμό του 6χρου Ράινερ.

Στο MEGA μίλησε κάτοικος της περιοχής, αναφέροντας τι άκουσε τη στιγμή της αρπαγής.

«Γύρω στις 20.30 άκουσα τα σκυλιά να γρυλίζουν άσχημα. Βγήκα έξω στο μπαλκόνι και άκουσα, γιατί δεν είχα άμεση οπτική επαφή, τη γιαγιά να φωνάζει βοήθεια και ένα παιδάκι να κλαίει και να φεύγει το αυτοκίνητο», δήλωσε.

Η μητέρα προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πατέρα
Ο Χρήστος Οικονομάκης, δικηγόρος της μητέρας του 6χρονου, τόνισε μιλώντας στο MEGA πως η μητέρα του Ράινερ έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον πατέρα του παιδιού, ωστόσο, δεν έχει βρει ανταπόκριση.

«Εμείς, η οικογένεια, η μητέρα, δεν έχει ευθεία γνώση για το εάν εμπλέκεται ο πατέρας στο γεγονός. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν, αφήνεται να εννοηθεί ότι είναι πιθανό να υπάρχει εμπλοκή», όπως είπε.

Ο κ. Οικονομάκης τόνισε πως οι γονείς είχαν έντονη δικαστική διαμάχη. «Έχουν γίνει δύο δικαστήρια στην Ελλάδα, που έχουν κρίνει ότι καταλληλότερη χώρα για να μείνει το παιδί είναι η Ελλάδα και ο μπαμπάς του παιδιού έχει καταθέσει αίτηση αναιρέσως στον Άρειο Πάγο, που δεν έχει εκδικαστεί. Ο πατέρας έχει καταθέσει μήνυση κατά της μητέρας, η οποία πριν από δύο βδομάδες αρχειοθετήθηκε. Η μητέρα έχει δικαιωθεί πλήρως στα ελληνικά δικαστήρια και ζητούσε να δημιουργηθεί μία γέφυρα επικοινωνίας με τον πατέρα. Δυστυχώς, δεν βρήκε ανταπόκριση σε αυτό, γιατί ο πατέρας δήλωνε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να συζητήσει είναι το παιδί να φύγει και να έρθει στη Νορβηγία», εξήγησε.

Και προσέθεσε πως «η παράκληση της μητέρας είναι η εξής: πρώτον, όσο μπορούν τα κανάλια να βοηθήσουν δείχνοντας την εικόνα του παιδιού. Δεύτερον, όποιος έχει κάνει την πράξη με οποιοδήποτε κίνητρο, να το ξανασκεφτεί, να γυρίσει πίσω το παιδί με ηρεμία, να συζητήσουν ό,τι θέλει και για όλα τα πράγματα υπάρχουν λύσεις. Μόνο για τις παράνομες και ακραίες πράξεις δεν υπάρχουν λύσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της μητέρας του παιδιού.

Στο «φως» βίντεο με το βαν που άρπαξε τον 6χρονο
Στο «φως» φέρνει το MEGA βίντεο όπου φαίνεται να κινείται στο δρόμο το λευκό βαν, μέσα στο οποίο έβαλε το παιδί, ο άνθρωπος που το άρπαξε σύμφωνα με την γιαγιά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βαν νοικιάστηκε στο όνομα συγγενικού προσώπου του πατέρα του 6χρονου πριν από λίγες ημέρες. Το παρέλαβαν από το αεροδρόμιο και μετά την απαγωγή το εγκατέλειψαν σε υποκατάστημα της εταιρίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο πατέρας του 6χρονου αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και οι αστυνομικοί θεωρούν απίθανο να ήταν ο άντρας με την κουκούλα που έτρεξε γρήγορα. Εάν ο πατέρας βρίσκεται πίσω από την απαγωγή του 6χρονου, τότε θα πρέπει να υπήρχε συνεργός.

Σχετικά