Αθήνα σε Ζαχάροβα: Οξύνετε τις διμερείς σχέσεις και αυτό δεν είναι ευθύνη της Ελλάδος

Οι δηλώσεις και η επίθεση της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ στον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελούν δυστυχώς μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμια ευθύνη επισημαίνουν διπλωματικές πηγές της Αθήνας
Οι δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ αποτελούν δυστυχώς μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμια ευθύνη.
Αυτό επισημαίνουν διπλωματικές πηγές της Αθήνας σχολιάζοντας την επίθεση της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι στην ομιλία του στο Κογκρέσο συνένρινε τους ήρωες του Μεσολογγίου με τους ναζί του τάγματος Αζόφ.

Η Μαρία Ζαχάροβα στη σημερινή ενημέρωση των συντακτών αναφέρθηκε στην ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, το διήμερο 16-17 Μαΐου και έκανε λόγο για «ακόμη μία προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον ειρηνικών αμάχων στο Ντονμπάς».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε «μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών», συγκρίνοντας τους ήρωες της Εξόδου του Μεσολογγίου με τους Ναζί του τάγματος του Αζόφ. «(Είναι) απίστευτο, οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το Μεσολόγγι το 1825-1826 να συγκρίνονται με Ναζί του τάγματος Αζόφ» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία πριν 200 χρόνια ισοδυναμεί με εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, που έκανε πόλεμο κατά των πολιτών του Ντονμπάς για οκτώ χρόνια» πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να προσφέρει μια εναλλακτική εικόνα, καθώς όλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν «αποκλειστεί στην Ελλάδα». Επίσης, άφησε αιχμές για τη χώρα λέγοντας ότι οι παρατηρήσεις του πρωθυπουργού είναι «επίδειξη πίστης στους κανόνες που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ».

Σχετικά