Το ΚΚΕ στο πλευρό των διεκδικήσεων του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς (ΦΩΤΟ)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λιβαδειά, συναντήθηκε με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

Ο πρόεδρος Κώστας Κολιούσης ζήτησε τη στήριξη του ΚΚΕ για τη συντήρηση του κτιρίου όπου στεγάζεται το Εργατικό Κέντρο και ανήκει στον ΟΑΕΔ, ώστε να αποδοθεί και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων της περιοχής. Επίσης ζήτησε τη στήριξη στην πρωτοβουλία που έχει πάρει το Εργατικό Κέντρο μαζί με 48 ακόμη συλλόγους και φορείς της περιοχής, για την παραχώρηση στον δήμο των ακινήτων της Κρύας και τη δωρεάν χρήση τους από τον λαό. Παράλληλα έθεσε το ζήτημα των σχολικών καθαριστριών, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να ασκηθεί πίεση στις δημοτικές αρχές για την ένταξή τους στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων των ΟΤΑ, ενώ τέθηκε και ο κίνδυνος απόλυσης εργαζομένων (εισπρακτόρων) στο ΚΤΕΛ Λιβαδειάς.

Επίσης, τέθηκε το ζήτημα του νόμου Χατζηδάκη και των συνεπειών που έχει στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και η ανάγκη συνέχισης της πάλης για την κατάργησή του.

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει συνολικά ο λαός, ο οποίος μετά την καπιταλιστική κρίση και την πανδημία έρχεται τώρα αντιμέτωπος και με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αλλά και την ενεργειακή ακρίβεια, που αυξάνει τις τιμές σε όλα τα βασικά για τη ζωή του λαού προϊόντα, με τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις να φορτώνουν διαρκώς βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά, όπως με την επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα, που στην ουσία θα την πληρώσει και πάλι ο λαός μέσω της φορολογίας.

Για τα συγκεκριμένα ζητήματα που του έθεσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου, όπου αυτό στεγάζεται, προκειμένου να αποτελέσει σπίτι των εργαζομένων της πόλης και εστία προσέλκυσής τους για την άσκηση των συνδικαλιστικών τους καθηκόντων, αλλά και για πολιτιστικές εκδηλώσεις, για τον ελεύθερο χρόνο των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα κάνει όποια παρέμβαση είναι δυνατή για την προώθηση αυτού του αιτήματος.

Το ίδιο και για τα ακίνητα της Κρύας, που όπως σημείωσε βρίσκονται σε ένα πανέμορφο σημείο και πρέπει να αποδοθούν στην πόλη και στους κατοίκους της, στον δήμο, που σε συνεργασία με τους μαζικούς φορείς θα είναι δυνατή η αξιοποίησή τους.

Δήλωσε ενήμερος για το πρόβλημα με τις σχολικές καθαρίστριες, αλλά και για τους εισπράκτορες των ΚΤΕΛ, για τα οποία και το ΚΚΕ έχει κάνει και συνεχίζει τις παρεμβάσεις στην κατεύθυνση άσκησης πίεσης για την επίλυσή τους.

Σχετικά