Δικαστήρια – ξέφραγο αμπέλι με κατηγορούμενο να μπαίνει και να βγάζει όπλο στους δικαστές

Η είδηση από το Ναύπλιο προκαλεί αίσθηση και δείχνει τα κενά στους ελέγχους που γίνονται στα δικαστήρια. Κατηγορούμενος μπήκε με όπλο ανενόχλητος και ανέβηκε στο εδώλιο…

Κρύος ιδρώτας έλουσε τους δικαστές στο Δικαστικό Μέγαρο στο Ναύπλιο, όταν ένας κατηγορούμενος για οπλοκατοχή, έβγαλε όπλο στη δικαστική αίθουσα. Πιο συγκεκριμένα, όλα έγιναν το πρωί της Παρασκευής (10-06-2022), κατά τη διαδικασία τακτικής δικάσιμου, για οπλοφορία.
Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, ο νεαρός κατηγορούμενος δικαζόταν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την παράβαση της οπλοφορίας και θεώρησε σκόπιμο να πάρει μαζί του στο δικαστήριο ένα αεροβόλο όπλο. Κατά την διάρκεια της εξέτασής του, το έβγαλε και το επέδειξε στους δικαστές.

Οι δικαστές, διέκοψαν αμέσως την δίκη και διατάχθηκε η σύλληψη του νεαρού ο οποίος οδηγήθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα με την αυτόφορη διαδικασία. Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, το περιστατικό αυτό με τον άνδρα να έχει περασει όπλο, έστω και αεροβόλο στην αίθουσα, εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του προσωπικού του δικαστηρίου.

Το περιστατικό μπορεί να ακούγεται βλακώδες από την μεριά του νεαρού που ενήργησε απερίσκεπτα, εγείρει όμως πολύ σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των δικαστών, του προσωπικού των δικαστηρίων αλλά και των απλών πολιτών που επισκέπτονται για υποθέσεις τους το δικαστικό μέγαρο.

newsit.gr

Σχετικά