Τράγκας: Νέες αποκαλύψεις για την περιουσία του

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, ενός δημοσιογράφου το όνομα του οποίου είχε βρεθεί στη λίστα Λαγκάρντ και στα Panama Papers, υπολογίζεται σε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ένας από τους τομείς επενδύσεων που φάνηκε να γοητεύει τον Γιώργο Τράγκα ήταν τα ακίνητα, καθώς είχε στην κατοχή του εντυπωσιακά ακίνητα – φιλέτα, τα οποία όταν άνοιξε η διαθήκη του προκάλεσαν έκπληξη ακόμα και στον εφοπλιστικό κλάδο.

Τα πολυτελή ακίνητα βρίσκονται στο Μονακό, στο Παρίσι, στη Νίκαια της Γαλλίας, στη Νέα Υόρκη, στο Μαϊάμι όπως και στην Ακρόπολη, στην Εκάλη, στην Κέρκυρα και αλλού.

Το σπίτι στην Κέρκυρα
«Ο Γιώργος Τράγκας είχε ελεγχθεί επτά-οκτώ φορές από το ΣΔΟΕ και την αρμόδια Αρχή για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή ύστερα από αγορές ακινήτων στην Ελλάδα. Σε μια από αυτές (για τη βίλα στην Κασσιόπη της Κέρκυρας) είχε δηλώσει ως τιμή αγοράς το 10% της πραγματικής, χρησιμοποιώντας για την αγορά του ακινήτου αξίας 1.200.000 ευρώ μια βρετανική offshore εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ» ανέφερε στο «Βήμα της Κυριακής» και στον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, ένας κρατικός λειτουργός που γνωρίζει το περιεχόμενο των ελέγχων στα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Τράγκα.

Η βίλα στην Κέρκυρα, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την περιοχή της Κασσιόπης, σε μία προνομιακή τοποθεσία στον κόλπο της Κέρκυρας. Έχει εμβαδόν 336 τ.μ. και βρίσκεται μέσα σε ένα οικόπεδο έξι στρεμμάτων με ελαιώνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπίτι έχει μονοπάτι που οδηγεί σε ιδιωτική παραλία, ενώ φέρεται να ανήκει σε εταιρεία του Γιώργου Τράγκα που είχε ξεκινήσει τη λειτουργία της το 2002, με αντικείμενο τις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Μάλιστα, o Alpha παρουσίασε αποκλειστικά πλάνα από το σπίτι, η αξία του οποίου υπολογίζεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο σπίτι, όπως και τα υπόλοιπα, έχουν δεσμευτεί από την Αρχή το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δεν μπορούν να μεταβιβαστούν ή να πουληθούν.

aftodioikisi.gr

Σχετικά