Καύσωνας: Χτύπησε «κόκκινο» στη Βοιωτία-Πάνω από 41 βαθμούς σε Άγιο Δημήτριο και Λιβαδειά

  «Έβρασε» η Βοιωτία και η Κεντρική Ελλάδα το μεσημέρι της  Πέμπτης 23 Ιουνίου από το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας.

Αν την Τετάρτη σημειώθηκε για πρώτη φορά φέτος θερμοκρασία πάνω από τους 40 βαθμούς, ήρθε η Πέμπτη για να ανεβάσει το θερμόμετρο πάνω από τους 42! Συγκεκριμένα στις 16:20’ ο υδράργυρος στο Λευκοχώρι Ελάτειας ανέβηκε στους 42,1 βαθμούς Κελσίου!

Η 2η μεγαλύτερη θερμοκρασία στη Στερεά Ελλάδα σημειώθηκε στον Άγιο Δημήτριο Κωπαΐδας όπου ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 41,6ο.

Από κοντά και η Αγία Τριάδα Μώλου, όπου το θερμόμετρο έδειξε 41,1ο στις 17:40’. Παρόμοιες θερμοκρασίες είχαμε επίσης στη Λιβαδειά.

 Ψαχνά, Άμφισσα, Θήβα (Νέα Οδός) και Τανάγρα, επιβεβαιώνουν τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη Στερεά Ελλάδα πλην Καρπενησίου όπου η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 32 βαθμούς.

Αντίθετα η Λαμία ήταν η πρωτεύουσα με την υψηλότερη θερμοκρασία στην Κεντρική Ελλάδα. Εδώ ο υδράργυρος έφτασε τους 40,2ο στις 15:50’.

Χαρακτηριστικό της πολύ ζεστής ημέρας ήταν ότι, από τις 12 το μεσημέρι ο υδράργυρος ήταν συνεχώς πάνω από τους 37 βαθμούς

Δείτε παρακάτω έναν πίνακα με τις υψηλότερες θερμοκρασίες στη Στερεά (στοιχεία meteo.gr):

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο