Αρναούτογλου: Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο – Αναλυτικά οι θερμοκρασίες

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο – Αναλυτικά οι θερμοκρασίες από τον Σάκη Αρναούτογλου

Με άστατο καιρό φαίνεται πως θα φτάσουμε φέτος μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου. Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, σε ανάρτησή του στο Facebook παρουσίασε τις θερμοκρασίες μέχρι και τις 16 Αυγούστου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν ενδείξεις για άστατο καιρό τα μεσημέρια – απογεύματα και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά στις 7 με 8 του μηνός και ξανά από τις 10 Αυγούστου μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο.

Όπως διευκρινίζει, οι θερμοκρασίες αφορούν τη μέση μέγιστη θερμοκρασία για τα πεδινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Σε κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα, στα δυτικά πεδινά αλλά και στο κέντρο μεγάλων πόλεων υπολογίστε έως και 1-2 βαθμούς υψηλότερη τη θερμοκρασία. Στα ορεινά, παράκτια, νησιά Αιγαίου, Κρήτη υπολογίστε 3-5 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό τον Δεκαπενταύγουστο:

«Φίλες και φίλοι,

Η μέση πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα μας μέχρι περίπου τις 16 Αυγούστου με μια μόνο ματιά ενώ υπάρχουν ενδείξεις για άστατο καιρό τα μεσημέρια – απογεύματα και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά στις 7 με 8 του μηνός και ξανά από τις 10 Αυγούστου μέχρι και τον 15Αύγουστο!

Για να υπολογίστε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή σας διαβάστε προσεκτικά το κείμενο στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ».

Σχετικά