Συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά στο Πετρωτό Δομοκού

Οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο του εδάφους βοηθούν στο να παραμένει ανεξέλεγκτη. Υπεράνθρωπες προσπάθειες να προσεγγίσουν το μέτωπο από εδάφους…

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων στην περιοχή του Πετρωτού Δομοκού, στην πυρκαγιά που ξέσπασε μεταμεσονύχτιες ώρες σε δύσβατο σημείο πλησίον των ορίων με το νομό Λάρισας.

Αν και τα πράγματα ήταν πολύ καλά το πρωί, οι ισχυροί άνεμοι αναζωπύρωσαν και χώρισαν το μέτωπο στα δύο με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να μπει και σε σημείο του βουνού που δεν είχε καεί το 2020.

Οι ρίψεις από αέρος είναι συνεχείς από τράκτορες, Canadair και ελικόπτερα, ωστόσο οι φλόγες βρίσκουν σύμμαχο τον αέρα και συνεχίζουν να κατακαίουν το βουνό, μακριά πάντως από κατοικημένη περιοχή.

Δείτε βίντεο:

Ανεφοδιασμός ελικοπτέρου που συμμετέχει στις προσπάθειες στο Πετρωτό:

Την ίδια ώρα γίνεται υπεράνθρωπη προσπάθεια από τις επίγειες δυνάμεις να προσεγγίσουν τα μέτωπα σε κατάλληλα σημεία προκειμένου να τα οριοθετήσουν. Έχουν να αντιμετωπίσουν όμως και τις συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνση του ανέμου που επιτρέπει στις φλόγες να συνεχίζουν το καταστρεπτικό τους έργο.

Φωτογραφία από το χωριό πως φαίνεται η πυρκαγιά:

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει απασχολήσει στο παρελθόν δεκάδες φορές για παρόμοια συμβάντα. Περιέργως οι πυρκαγιές ξεκινούν από συγκεκριμένο σημείο κι ανάλογα με τη φορά του ανέμου, αναστατώνουν είτε το Πετρωτό είτε τα Φάρσαλα με το Ναρθάκι. Ξεκινούν επίσης όλως περιέργως τη συγκεκριμένη περίοδο και τις περισσότερες φορές σε ημέρες και ώρες που δεν πετούν αεροπλάνα.

Σχετικά