Αυτό πρέπει να προσέξετε αν κοιμάστε με ανεμιστήρα

Σημαντικές παράμετροι που πρέπει να προσέχουμε

Οι καύσωνες είναι σίγουρα αφόρητοι και πάντα αναζητούμε τρόπους, ειδικά το βράδυ για να δροσιστούμε και να απολαύσουμε έναν καλύτερο ύπνο.

Σίγουρα το κλιματιστικό είναι η νούμερο ένα επιλογή, όμως, όταν δεν διαθέτει το σπίτι, η αμέσως επόμενη είναι ο ανεμιστήρας.

Και οι περισσότεροι τα ζεστά βράδια προτιμούν να κοιμούνται με ανοιχτό τον ανεμιστήρα, ενώ κάποιοι για καλύτερο και πιο δροσιστικό αποτέλεσμα, τον έχουν προς τα πάνω τους για να τους «βαράει» καλύτερα.

Ωστόσο, η επιλογή του ανεμιστήρα δεν ενδείκνυται για όλες τις περιπτώσεις, ενώ αν επιλέγετε να κοιμάστε έχοντας τον ανοιχτό θα πρέπει να προσέξετε κάποια βασικά σημεία.

Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά:

Ερεθισμός των ρινικών κόλπων

Το σταθερό ρεύμα αέρα έχει επίσης την τάση να στεγνώνει τις ρινικές οδούς. Εάν η ξηρότητα είναι ιδιαίτερα ακραία, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το σώμα σας να παράγει περίσσεια βλέννας, για να προσπαθήσει να την «αντισταθμίσει». Που σημαίνει ότι θα σας κάνει πιο επιρρεπείς σε βουλωμένη μύτη και πονοκεφάλους.

Αλλεργία

Ο ανεμιστήρας παρόλο που κινεί τον αέρα γύρω από το δωμάτιο ενισχύοντας έτσι τη δροσιά του, ανασηκώνει ταυτόχρονα τη σκόνη και τη γύρη που κατακάθεται μέσα σε αυτό. Όσοι λοιπόν είναι αλλεργικοί και έχουν άσθμα, θα πρέπει να αποφεύγουν να κοιμούνται με τον ανεμιστήρα ανοιχτό καθώς η σκόνη ανακυκλώνεται και την εισπνέετε καθώς κοιμάστε. Επίσης, ο ανεμιστήρας πρέπει να καθαρίζεται και να μην έχει σκόνη στις λεπίδες του. Αν έχει σκόνη, τότε με το που τον ενεργοποιήσετε όλο αυτό το υλικό θα εκτοξευθεί στον αέρα.

Μυϊκούς πόνους

Ειδικά, όταν επιλέγεται να σας «χτυπάει» κατά πάνω, έχετε πολλές πιθανότητες να ξυπνήσετε με κάποιον μυϊκό πόνο, στην πλάτη ή πιασμένο σβέρκο.

Πηγή: baby.gr

Σχετικά