Απόδοση εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Βοιωτία-Εικόνες

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Σκριπούς Ορχομενού, στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ, στην Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θηβών, που πανηγυρίζουν την 23η Αυγούστου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος το εσπέρας της Δευτέρας 22 Αυγούστου 2022 χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θηβών, με την συμμετοχή κληρικών της περιοχής και του θηβαϊκού λαού. Το θείο λόγο κήρυξε ο Γεν. Αρχ. Επίτροπος πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στην Παναγία. Με το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στους δρόμους της πόλης. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην προσφορά της Παναγίας στην ανθρωπότητα, η οποία δεν εγκατέλειψε τον κόσμο μετά την κοίμησή της, αλλά είναι κοντά μας και μας στηρίζει με τις μεσιτείες της στον Υιό Της και Θεό μας.

Το πρωί της Τρίτης 23 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ με την συμμετοχή πλήθος προσκυνητών. Στον ολάνθιστο αύλειο χώρο της Μονής, όπου έγινε η αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος μιλώντας προς τους πιστούς αναφέρθηκε στην Παναγία, η οποία ήρε την αρά της Εύας και έγινε η δεύτερη Εύα, αφού δέχτηκε να σαρκωθεί μέσα της ο Υιός και Λόγος του Θεού, ο Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου Ιησούς Χριστός. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την οσιωτάτη Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Ξένη και τη συνοδεία της, που φροντίζει το όμορφο αυτό Μοναστήρι του Παρνασσού, και ευχήθηκε σε όλους τους προσκυνητές Χρόνια πολλά και ευλογημένα.

imtl.gr

Σχετικά