Ουκρανία: Η εικόνα «πριν» και «μετά» ενός Ουκρανού αιχμαλώτου αποτυπώνει τη φρίκη του πολέμου

Ο Dianov, μουσικός και στρατιώτης της Ουκρανίας, υπέστη βάναυση μεταχείριση από τα ρωσικά στρατεύματα.

Ένας στρατιώτης από την Ουκρανία αποκάλυψε τους σοβαρούς τραυματισμούς που υπέστη όσο ήταν αιχμάλωτος των Ρώσων, μετά τη σύλληψή του σε μάχη στη Μαριούπολη, με τις εικόνες να αποτυπώνουν τη φρίκη του πολέμου, προκαλώντας σοκ.

Ο Mykhailo Dianov, στρατιώτης της Ουκρανίας, ήταν αιχμάλωτος των Ρώσων για 4 μήνες, μέχρι να γίνει μια ανταλλαγή κρατούμενων την προηγούμενη εβδομάδα.

Σοκάρει η αποστεωμένη εικόνα του

Όμως, δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος που ήταν πριν συλληφθεί, καθώς οι τραυματισμοί του είναι αρκετά σοβαροί, ενώ ανατριχίλα προκαλούν οι σχετικές εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Σοβαροί τραυματισμοί και βάναυση μεταχείριση από τους Ρώσους

Όπως φαίνεται, ο Dianov υπέστη βάναυση μεταχείριση από τα ρωσικά στρατεύματα, καθώς στη μία φωτογραφία φαίνεται με τη στολή του να χαμογελάει και να σχηματίζει το σήμα της νίκης με το χέρι του και, στην άλλη, να είναι εξαιρετικά αδυνατισμένος με εκδορές, μώλωπες και «ένα τραυματισμένο χέρι, από το οποίο λείπουν 4 εκατοστά οστού», όπως γράφει ο ουκρανικός Τύπος.

Ο Mykhailo Dianov αφέθηκε ελεύθερος σε μια ανταλλαγή κρατουμένων με τη Ρωσία, για την οποία μεσολάβησε η Σαουδική Αραβία, και ήταν μέσα στους 215 στρατιώτες που επέστρεψαν σπίτι τους.

Από την ημέρα που απελευθερώθηκε, ο Dianov λαμβάνει ιατρική περίθαλψη σε νοσοκομείο του Τσερνίχιβ και έχει επανενωθεί με την οικογένεια και τους φίλους του.

Λαμβάνει πολλά μηνύματα στήριξης από χρήστες των social media, ενώ αρκετοί από αυτούς γράφουν ότι «πόνεσαν» με τις φωτογραφίες του Dianov μετά την αιχμαλωσία του από τους Ρώσους.

Σχετικά