Ο Δ. Αναγνωστάκης και η “Στερεά Υπεροχής” στην ανοιχτή σύσκεψη – διαμαρτυρία Υγειονομικών Εύβοιας

.

Κλιμάκιο της περιφερειακής παράταξης “Στερεά Υπεροχής”, με τον επικεφαλής της Δ. Αναγνωστάκη, παραβρέθηκε, χθες 30-09-2022, στην ανοιχτή σύσκεψη – διαμαρτυρία, που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Εύβοιας, στο θέατρο Ορέστη Μακρή, σχετικά με τη διαρκή υποβάθμιση του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας, στα δυο χρόνια λειτουργίας του.
Ο Δ. Αναγνωστάκης στη σύντομη παρέμβασή του, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνολικά τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Στερεάς, εστίασε στη δραματική κατάσταση του Νοσοκομείου Λαμίας καθώς και στις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό του Νοσοκομείου Χαλκίδας.
Ανάλογα προβλήματα υποστελέχωσης και υπολειτουργίας αντιμετωπίζουν δυστυχώς και στο Καρπενήσι, στην Άμφισσα, στη Θήβα και στη Λιβαδιά.
Ο επικεφαλής της παράταξης, αναφέρθηκε στο ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου, σχετικά με την επιστροφή όλων των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή, στηλιτεύοντας την τιμωρητική λογική της κυβέρνησης και τις τραγικές παλινωδίες του υπουργείου υγείας, που οδήγησαν στο θλιβερό απολογισμό των δεκάδων χιλιάδων νεκρών, από την πανδημία.
Ζήτησε, εκ μέρους της παράταξης, να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να διεκδικηθεί η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας, με την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έτσι ώστε οι ανεκπλήρωτες κυβερνητικές εξαγγελίες, επιτέλους να μετουσιωθούν σε απτό και συγκεκριμένο αποτέλεσμα, τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας.
Τέλος, κάλεσε τους πολίτες σε διαρκή επαγρύπνηση ενάντια στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση και της δημόσιας υγείας, θυμίζοντας τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη: “Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω”.
Εμείς, οι πολίτες, έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας υγείας, να αποκρούσουμε κάθε λογική υποβάθμισης και απαξίωσης, που θα οδηγήσουν τελικά στην ιδιωτικοποίηση της, και φυσικά να συστρατευτούμε στον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους, για δημόσια και δωρεάν υγεία, για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Ε.Σ.Υ.
Με εκτίμηση
Για την παράταξη
Δημ. Αναγνωστάκης

Σχετικά